Niels Van Zandweghe pakt brons in World Cup regatta

07/05/17 om 14:24 - Bijgewerkt om 15:23

Beloftenwereldkampioen Niels Van Zandweghe heeft zondag de bronzen medaille veroverd in de open lichtgewichtklasse van de skiff op de Wereldbekermanche roeien in Belgrado.

Niels Van Zandweghe pakt brons in World Cup regatta

Niels Van Zandweghe. © ACR

De 21-jarige Bruggeling lag na driekwart race nog in vijfde positie, maar in zijn gekende stijl, met een supersnelle eindsprintb finishte hij als derde. Van Zandweghe ging in de laatste vijfhonderd meter de Slovaakse WK-bronzenmedaillewinnaar Lukas Babac en daarna de Pool Artur Mikolajczewski voorbij. De finale werd uiteindelijk gewonnen door de Hongaarse vicewereldkampioen Peter Galambos, voor de Zwitser Michaël Schmid.

De Brugse roeier is tevreden met het resultaat. "Ik ben opgetogen, ook al was mijn beste wedstrijd eigenlijk zaterdag tijdens de halve finale." Niels Van Zandweghe liet toen ook de derde snelste tijd van de zes finalisten noteren. "Ik moest het alleen doen in de skiff, want Tim Brys, mijn kompaan in de lichte dubbeltwee, is geblesseerd. We hopen terug samen in de boot te zitten begin juli, tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Luzern", aldus Niels Van Zandweghe.

(ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!