Niels Van Zandweghe met Tim Brys vijfde op WK roeien

Niels Van Zandweghe, Tim Brys en coach Frans Claes. © ACR
Redactie KW

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en Tim Brys zijn zaterdag vijfde geëindigd in de finale van de dubbeltwee lichtgewicht op het WK roeien in het Amerikaanse Sarasota-Bradenton in Florida.

Bruggeling Van Zandweghe ging met zijn Gentse kompaan vrij voorzichtig van start en na een kwart van de race kwamen zij als zesde door. De zege ging naar de Franse Olympische kampioenen Houin en Azou die hun favorietenrol waarmaakten en de hele wedstrijd aan kop roeiden. In hun zog vochten de Italianen Oppo-Ruta, vierde op de Spelen, en de Chinezen Sun-Fan een bitsig duel uit. De Italianen werden uiteindelijk tweede met amper 25 honderdsten van een seconde voorsprong. De Polen Kowalski-Jankowski, zesde op de Spelen en vierde op het EK in 2017, werden vierde. Van Zandweghe en Brys finishten na 2 km op amper één seconde en zes tienden van de Chinese bronzenmedaillewinnaars.

Voor de twee Belgische lichtgewichten, die door de stressfractuur van Tim Brys eerder op het jaar, op dit WK pas aan hun tweede tornooi van het seizoen toe waren, is dit toch wel een onverhoopt succes. Het is tevens een mentale opkikker met het oog op hun voorbereiding naar de Spelen van 2020 in Japan. Hiervoor wil het Belgische duo zich volgend jaar op het WK meteen kwalificeren.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier