Niels Van Zandweghe en Maxim Serlez naar herkansingen

Redactie KW

Op het WK voor min 23-jarigen krijgen de West-Vlamingen vrijdag een nieuwe kans op de A- finale.

Ons land vertegenwoordigt met een dubbelvier bij de mannen lichtgewichten één boot op het wereldkampioenschap in het Bulgaarse Plovdiv. Het Belgische kwartet wordt gevormd door Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub), Maxim Serlez (KRSN Oostende), Ruben Somers (Antwerpse RV) en Aurelien Goubau (UN Brussel).

Vorig jaar kwamen slechts vijf boten aan de start, dit jaar zijn er dat tien. In hun reeks moesten de jonge Belgen het opnemen tegen titelverdediger Frankrijk en vice- wereldkampioen Italië. Met nog één roeier van vorig jaar in de boot roeiden de Fransen van start tot finish aan de leiding, terwijl de Belgen op de vierde plaats bleven. Halfweg werd duidelijk dat Frankrijk en Groot- Britannië zich voor de A- finale zouden plaatsen. Onze zuiderburen finishten in de snelste tijd, 6:03.77. Duitsland won de andere reeks voor Denemarken, dat vorig jaar het brons op zak stak.

Tijdens de herkansing van vrijdag nemen de Belgen het met een negende tijd in de reeksen op tegen Oostenrijk, Italië, Canada, de VS en Hongarije. De eerste twee boten plaatsen zich eveneens voor de A- finale

(ACR)