Niels Van Zandweghe behaalt samen met Tim Brys zilver

© ACR
Redactie KW

De Bruggeling is in het roeien in een lichte dubbeltwee goed voor een tweede plaats.

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) heeft samen met zijn Gentse kompaan, onder leiding van coach Frans Claes, zondag een zilveren medaille behaald op eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in het Servische Belgrado. Het duo, vorig jaar vijfde op het WK, moest enkel de Polen Jerzy Kowalski en Milosz Jankowski laten voorgaan.

Van Zandweghe en Brys zijn gekend voor hun eindspurt en gingen ook dit keer op die manier in de laatste 250 meter voorbij een Oostenrijkse en een Ierse boot. Om het verschil met de Ieren op te meten was er zelfs een fotofinish nodig. België had slechts één honderdste van een seconde voorsprong en behaalde zo zilver.

De zware dubbeltwee met Bruggeling Pierre De Loof (KRB) en Gentenaar Ruben Claeys deden het minder. Nadat ze vijfde werden in hun heat en vierde in de herkansingen konden ze geen plaats meer opschuiven. Het duo moest zo de D-finale roeien, maar gaven hiervoor omwille van medische redenen verstek.

In de selectie voor Belgrado zat ook Hannes Obreno (Brugse Trimm-en Roeiclub). Hij reisde omwille van medische redenen niet mee. De volgende World Cup Rowing is van 22 tot en met 24 juni in het Oostenrijkse Linz.

(ACR/foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier