Niels Desein overleeft derde kwalificatieronde Australian Open niet

Niels Desein struikelde in de laatste kwalificatieronde. © Foto Belga
Redactie KW

Gentenaar Niels Desein (ATP 271), die sinds een tijdje in Gistel woont, is zaterdag in Melbourne uitgeschakeld in de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Desein verloor in twee sets (6-3, 6-1) van de Chinees Di Wu (ATP 240).

Geen enkele van de acht Belgen overleefden de kwalificaties van de Australian Open. Elise Mertens en Ysaline Bonaventure werden uitgeschakeld in de tweede ronde, An-Sophie Mestach verloor in de eerste ronde. Bij de mannen raakte Germain Gigounon niet verder dan de eerste ronde, werden Yannick Mertens en Oostendenaar Kimmer Coppejans uitgeschakeld in de tweede ronde, en zaterdag sneuvelden Bemelmans en Desein in de derde ronde.

Omdat hij tweede reekshoofd is in de kwalificaties, kan Bemelmans zich mogelijk nog plaatsen voor de Australian Open als “lucky loser”, indien een speler die zich rechtstreeks plaatste forfait zou geven. Vijf Belgen starten vanaf maandag wel in Melbourne: David Goffin (ATP 16), Steve Darcis (ATP 109), Yanina Wickmayer (WTA 40), Kirsten Flipkens (WTA 80) en Alison Van Uytvanck (WTA 44).

(Belga)