Nico Serroen en Gwendolyn de Deyne winnen Kortrijk Loopt

Het podium op de 11 km. © EL
Redactie KW

3.300 sportievelingen namen op pinkstermaandag deel aan Kortrijk Loopt en dat voor het goede doel, Think Pink. Nico Serroen en Gwendolyn De Deyne staken er boven uit op de 11 km en Hans Omey en Veerle Dendoncker op de 5 km.

Wevelgemnaar Nico Serroen (38), eerder al drie keer de beste in Kortrijk, ontdeed zich van zijn naaste concurrenten op ruim drie kilometer voor de finish. Hij haalde het met ruime voorsprong in 36.51. Zijn dichtste belagers Lieven Vandeweghe en Bram Verschatse vochten in een langgerekte sprint uit wie tweede werd. Uiteindelijk was het Heulenaar Vandeweghe die het haalde.

Bij de dames stond er geen maat op Gwendolyn De Deyne (28) uit Maria-Aalter. Ze finishte in 40.27. Op ruim een minuut was de Oostendse Heidi Hertveldt tweede. Lotte Vandeginste uit Moen mocht mee het podium op.

Op de vijf kilometer ging zoals verwacht de zege naar Hans Omey (29). De Waregemnaar arriveerde na 13.38 en had daarmee 25 seconden voorsprong op Bert Deschodt uit Harelbeke. Kortrijkzaan Steven Callens werd derde. Veerle Dendoncker (35) uit Bossuit duldde geen tegenstand bij de dames. Ondanks een lichte blessure liep ze solo naar de zege in 15.45. De Harelbeekse Audrey Goesaert werd tweede op 20 seconden. Ann Parmentier vervolledigde de top drie.

(EL – foto EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier