Nico Demeire (Team ‘t Boldershof): “Hopen op glad parcours”

Dries Deprez (links) en Nico Demeire bij hun Subaru. (Foto GJZ)
Redactie KW

Zwevegemnaar Nico Demeire is een vaste klant in de 6 Uren van Kortrijk en behaalde verschillende ereplaatsen. Dit jaar wordt de vertrouwde Opel Ascona ingeruild voor een Subaru Impreza.

“Dit wordt mijn eerste rally dit jaar want de Opel Ascona heeft dringend een opfrisbeurt nodig na drie rallyseizoenen en daarom besloten we de Subaru Impreza, die ik in 2013 al bestuurde, opnieuw in te zetten”, vertelt Nico Demeire. “We hebben de Subaru op punt gezet en willen in onze thuisrally opnieuw op een plaats in de top 25 mikken. De Subaru weegt 400 kilogram meer dan de Opel Ascona, maar heeft dan wel het voordeel van vierwielaandrijving, zodat we zondag moeten hopen op een nat en glad parcours om even goed te doen als in het verleden.”

“Indien het zondag droog blijft, hebben we pk’s te kort om mee te strijden voor de ereplaatsen. Het is de bedoeling om volgend jaar een vijftal wedstrijden af te werken met de Subaru Impreza, die toch een redelijk competitieve wagen is. Ondertussen gaan we rustig de tijd nemen om de Opel Ascona te vernieuwen, zodat we dan in het seizoen 2019 opnieuw met die wagen aan de start kunnen staan.” (FM)