Negende Metje Zitteloop in Bikschote

Start van de 9 kilometer © RB
Redactie KW

Deze negende uitgave van de Metje Zitteloop verliep onder een stralend zonnetje. “Aangenamer dan de tropische hitte van vorig jaar” benadrukte Metje Zitteloop winnaar Bjorn Voet. De Poelkapelse Nele Louwagie was ook uiterst tevreden als winnares bij de dames. In het joggen toonde Bjorn Voet’s dochter haar talenten door als eerste dame te worden afgevlagd.

In het joggen liepen 67 deelnemers onder de startvlag door. Na 2,3 km en 10’28″81/100 werd Lo-Reningenaar Rembert Ketelers als eerste afgevlagd. Voor Houthulstenaar Steven Mommerency en de plaatselijke Robbe Seys die derde werd. De Boezingse Julie voet werd eerste dame (12’23″25/100). “Na een gemiste start kon ik na 500 meter het weggespurtte duo Mommerency – Seys bijbenen. We bleven met zijn drieën voorop. Het speelde door mijn hoofd, ik wilde de bloemen binnenhalen voor ons moeder Linda Vancoillie die aan de meet stond te wachten. Op 1 km van de streep duwde ik wat harden door en voelde dat de anderen moesten lossen. Op 400 m. gaf in nog een extra impuls en het was over en out, ik won en moeder kreeg de bloemen” vertelt een lachende Rembert. Julie Voet werd algemeen 5de en eerst dame. “Van bij de start muisde ik er alleen vanonder en spurtte na 2,3 km in een tijd van 12’23″25/100 naar mijn zesde bloemtuil van het seizoen” wist de Boezingse Julie Voet te vertellen, die in het spoor van haar vader loopt.

Podium Jogging: vlnr 2de Steven Mommerency, eerste dame Julie Voet, winnaar Rembert Ketelers en 3de Robbe Seys
Podium Jogging: vlnr 2de Steven Mommerency, eerste dame Julie Voet, winnaar Rembert Ketelers en 3de Robbe Seys© RB

Boezingenaar Bjorn Voet schreef de 9de Metje Zitteloop, na 9,2 km en in een tijd van 31’03″78/100, op zijn naam voor Poelkapellenaar Cédric Callewaert (31’42″71/100) en de winnaar van vorig jaar Kevin Brysbaert (32’19″16/100). Dominique Alleman werd 4de in een tijd van 33’02″52/100. Ieperling Frederic Decoster legde beslag op een 5de stek. Een dolgelukkig Poelkapelse Nele Louwagie werd schitterend eerste dame in 38’31″76/100, voor de Oostnieuwkerkse Krista Noyez. “Verleden jaar nam ik een spetterende start en schudde alle deelnemers van mij af. Maar in de verzengende hitte ontplofte mijn motor na drie ronden en werd alles zwart voor mijn ogen, wat mij tot opgave dwong. Hieruit heb ik geleerd dat in warm weer een kalme start onverbeterlijk is. Na een eerste trage ronde kon enkel Cédric Callewaert in mijn spoor blijven. We bleven twee ronden samen en dan, met tegenwind, stak ik een tandje bij en zag direct een gat van 50 m. Ik verdapperde stelselmatig en bleef dan op mijn eigen tempo verder gaan. Meteen schreef ik mijn vijfde zege van het seizoen op mijn naam. Sinds juli train ik op de marathon, ik voel me in bloedvorm en zou graag een mooie plaats behalen in de ‘In Flanders Fields’ marathon op 10 september” besluit Bjorn Voet met een brede glimlach. Vooraf vertelde de plaatselijke atleet Didier Verstraete dat de wedstrijd van de dag ervoor in Bredene, waar hij op een 6de stek finishte en Dominique Alleman was er 4de, nog in de kuiten zat. Terwijl de winnaar van vorig jaar Kevin Brysbaert, die derde werd, vertelde niet in supervorm te verkeren.

(RB)