Neem een kijkje in het tijdelijke stadion voor de Davis Cup in Middelkerke

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Van 17 tot 19 juli speelt België tegen Canada in de kwartfinale van de Davis Cup.

https://www.youtube.com/watch?v=idrGZVS4UiI

De spelers kozen er zelf voor om outdoor en op gravel te spelen, omdat ze in deze omstandigheden de beste kansen zouden hebben tegen Canada. Op sportief vlak verloopt de aanloop naar het duel alvast zeer gunstig voor de Belgen. Canada moet met Milos Raonic en Vasek Pospisil namelijk zijn twee speerpunten missen.

Uitblinker in het Belgische kamp is uiteraard David Goffin, die 15de staat op de wereldranglijst. Ook Oostendenaar Kimmer Coppejans (ATP 97) behoort tot de vierkoppige selectie. Voor Coppejans is het nog maar de tweede nationale selectie in zijn carrière. Reserve in het Belgische team is Niels Desein, een Gentenaar die tegenwoordig in Gistel woont.

Nu zondag al fandag

Het tijdelijke stadion in Middelkerke biedt plaats aan 6.000 tennisfans. “Dat kan enkel maar een voordeel zijn voor de thuisploeg”, beseft bondscoach Johan Van Herck. “De constructie ziet er alvast heel knap uit, daar zijn we zeker tevreden over.” Oordeelt u met behulp van deze video vooral zelf.

Wie niet tot 17 juli kan wachten om de beste Belgische tennissers aan het werk te zien, wordt overigens op zijn wenken bediend. Komende zondag staat er in Middelkerke namelijk een fandag gepland.

(AD)