Nationaal roeiseizoen officieel gestart in Brugge

Het organiserende KRB verscheen met diverse achtriemen aan de start. © ACR
Redactie KW

De nationale Koninklijke Roevereniging Brugge (K.R.B.) pakt dit weekend uit met de 22ste Boatrace. Zaterdag verschenen 55 gestuurde achtriemen uit diverse landen aan de start. Het Engelse Imperial College verlengde hun titel.

De races in de acht met stuurman vinden traditiegetrouw plaats op het kanaal Oostende- Brugge tussen de brug van Nieuweghe en het clubhuis van KRB nabij het Waggelwater, over een afstand van 5 km. In een sfeervolle wedstrijd speelde de strakke wind op kop en het kabbelende water de honderden deelnemers parten. Bij de mannen toonde het Londense Imperial College zich na winst vorig jaar en als favoriet het sterkst. Zij roeiden de race in 17 minuten. 45 seconden later finishte het Duitse CRC uit Keulen.

Een gecombineerde acht met Niels Van Zandweghe en Hannes Obreno van de Brugse Trimm- en Roeiclub, en net terug van een nationale stage in Sevilla, eindigden binnen diezelfde minuut als derde. Obreno heeft onder leiding van zijn coach Dirk Crois de wintermaanden, ondanks de trainingen met heel veel wind, goed doorstaan. Voor de Bruggeling rest de komende maanden, zij het in mei, nog één mogelijkheid om de Spelen in Rio te halen. Daarvoor moet hij in Luzern in de laatste Olympische kwalificatierace binnen de top drie roeien.

Imperial College won in Brugge de regatta bij de dames. K.R.N.S. Oostende werd vijfde. Bij de juniors ging het podium naar drie Engelse roeischolen. K.R.B. roeide de negende tijd. Een Nederlandse combinatie was daarin het snelst bij de dames. Tot slot was er nog de handicap race voor masters. Deze werd gewonnen door een achtriem uit het Duitse Hannover, voor K.R.Brugge. Oostende behaalde de tiende tijd.

Zondag vanaf 10.30 uur mogen de roeiers op hetzelfde parcours opnieuw aan de slag, maar dan wel in de kortere boottypes in de Verimpex Cup.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier