Motul TBR Rallysprint: Pieter-Jan Maeyaert op zoek naar eerste zege in eigen streek

De organisatie van de Motul TBR Rallysprint met v.l.n.r.: Johan Vyaene, Trevor Demeyere, Rik Clinckemaillie, Luc Callewaert, Francis Veracx, Hans Degryse, Donald Six en Dirk Casteleyn.
Redactie KW

Zondag 9 juli wordt in Oekene de tweede editie van de Motul TBR Rallysprint gereden met enkele wijzigingen in het parcours.

“Dit jaar hebben we, in samenspraak met de inwoners, het parcours grondig hertekend,” begint organisator Hans Degryse. “Na de evaluatievergaderingen van vorig jaar bleek dat het afsluiten van de Sint-Eloois Winkelstraat voor problemen zorgde. Daarom hebben we dit jaar geopteerd om die straat uit het parcours te schrappen. Zo komen we aan een nieuwe snelheidsrit van bijna 15 kilometer. Daarmee hebben we waarschijnlijk de langste rallysprint in België.”

Nieuwe publiekszone

“We hebben veel geïnvesteerd in een nieuwe publiekszone”, gaat Hans Degryse verder. “Op het kruispunt van de Kantinestraat en de Ieperseweg hebben we een publiekszone voorzien met alle nodige faciliteiten. De zone is gemakkelijk toegankelijk, er is een ruime parking voorzien, er staat een grote tent met catering… De toeschouwers kunnen de deelnemers iedere rit twee keer zien passeren. We proberen op die manier de toestroom van toeschouwers te kanaliseren en de overlast tot een minimum te beperken.”

Door de afwezigheid van Andy Lefevere ziet het ernaar uit dat het een open strijd wordt voor de zege. De Oekense grondwerker Pieter-Jan Maeyaert neemt het met zijn Ford Fiesta R5 op tegen onder andere Steve Bécaert met zijn Citroën DS3 R5.

“Show verkopen”

Pieter-Jan Maeyaert: “We hebben in de Rally van Wervik en de Ypres Rally gemerkt dat we eindelijk vooruitgang geboekt hebben. De overstap van de Ford Escort RS 1800 naar de Ford Fiesta R5 verliep moeilijker dan gedacht. Nu heb ik eindelijk een goed gevoel in de wagen. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen. Ik hoop op de zege in de Motul TRB Rallysprint, maar ik wil ook show verkopen voor mijn supporters. Ik denk dat we vooral Steve Bécaert in het oog zullen moeten houden.”

Hoewel Steve Bécaert dit jaar goed is voor vele ereplaatsen in de provinciale rally’s, zat winnen zat er voorlopig nog niet in. De transporteur uit Poperinge maakte een zware crash tijdens de Ypres Rally. Dee vraag is of dat geen sporen zal nalaten. Op de deelnemerslijst staan ook Dirk Vermeirsch, Reinaud Van Eecke en Christophe Devleeschauwer. Ook van Brecht Hoorne met zijn snelle BMW Compact wordt veel verwacht. Bij de Historics start Paul Lietaer uiteraard als favoriet. Beitemnaar Danny Kerckhof gaat voor een podiumplaats en zet zo zijn VAS titelambities kracht bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier