Motorcrossers MCLB aan de slag in Oostrozebeke

Jelle Verbeke, winnaar bij de beloften mx2. © Coghe
Redactie KW

Het werd een groot succes op de Verre Ginste te Oostrozebeke met de motorcross VJMO/MCLB. Op zaterdag 110 jeugdrijders achter het starthekken voor de scholing, en op zondag bijna 400 piloten op de afspraak. Zoals gewoonlijk een heel pak toeschouwers, vooral dank zij de medewerking van de weermaker.

Bij de Zijspannen, gewoonlijk de hoofdbrok bij de Verre Ginstecrossers, werd het een echt GP-gebeuren met liefst 27 karren achter het starthekken. In beide reeksen was de plaatselijke Bert Soetaert met Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) in het bakje de beste, zij schreven beide reekszeges op hun naam en mochten met de bloemen op het hoogste podium. In de stand B.K. komt Soetaert op 5 p van Matthijs.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren eigenlijk ook thuisrijders, Yens zijn ouderlijke thuis is gelegen schuin tegenover het circuit. Na opnieuw wat minder gelukte starts moesten Yens en Tom keihard in de clinch gaan om te remonteren, waarin ze opnieuw goed slaagden. Van de zevende naar de derde plaats in de eerste reeks, en in de tweede manche opnieuw het zelfde scenario. Yens leek in de slotmanche op weg naar de tweede plek, maar hij verloor deze mooie plaats op een goeie honderd meter van de finish door een blokkage, en hij werd als zesde afgevlagd. Deze leek voldoende voor de tweede podiumplaats groep A.

Dylan Boussy – Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) werden als derde en tweede afgevlagd tussen de A-rijders, als dubbele reekswinnaars bij de Zijspannen B. In beide reeksen een straat voorsprong op de rest van de B-rijders, met de plaatselijke Mathieu Verbrugghe – Gauthier Valcke (Oostrozebeke) op de elfde en twaalfde plaats, als tweede groep B. Op de derde eindstek groep B Jason Carron – Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke).

Internationalen

Maarten Govaert (Oostrozebeke) was heel sterk bezig voor eigen volk bij de Internationalen, die echter met de helft te weinig aan de start kwamen, slechts 14 Inters kwamen aan de start. Maarten liet het niet aan zijn hart komen en bezorgde zijn vele supporters twee leuke reeksen met een dubbele tweede plaats afgesloten, enkel kampioen Seronval kon wedijveren en pakte de dubbel bij de Inters mx1. Tim Vandriessche (Menen ) werd dubbelwinnaar bij de Inters mx2, en Michael Dekeyser (Ruiselede) bij de Inters Open B.

Uit de vele nevenreeksen was Jelle Verbeke (foto) uit Waregem een opvallend figuur bij de Beloften mx2 met dubbele reekszege. Sunny Desintebin (Zonnebeke) dubbele reekswinnaar bij de Quads A, waar Jens De Kegel (Koekelare) tweede werd met de vierde en tweede plaatsen. Bij de Quads B was Izegemnaar Bert Bintein tweede in de eindstand met dubbele tweede plaats.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) opnieuw eindwinnaar bij de Junioren mx1, de poulain van Mc ‘t Hoekske werd tweede in de eerste reeks en schreef de tweede op zijn naam. Bij deze werd Matthias Vermeersch (Ardooie-Ingelmunster) derde. Damon Ingels (Maldegem) werd tweede bij de Juniors mx2 met de tweede en vierde plaatsen, en Nick Lamote (Sysele) derde in totaal met de vijfde en tweede plaatsen.

Damon Tanghe (Ooigem) was super bezig bij de Nationalen, hij won beide reeksen en werd naast eindwinnaar mx1 ook beloond met liefst 42 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger in het B.K.. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd als derde en reekswinnaar Nationaal mx2 afgevlagd, hij werd tweede in de eindstand. Christophe Hempte (Helkijn) werd andermaal dubbelwinnaar bij de Experten A, en Kristof Calus (Heestert) op de derde plaats. Christian Dubaere de cafebaas in De Zwaan te Zwevegem, werd derde bij de Nieuwelingen B. Brian Dedulle (De Haan) was dik tevreden met zijn derde plaats bij de Nieuwelingen Open. Lothar Desmet (Pittem) de zoon van cafe De Gilde was ook goed bezig bij de Nieuwelingen mx1 en mocht naar de hulde als derde. Stijn Vynckier (Wielsbeke) werd derde bij de Nieuwelingen mx2.

Volgende afspraak op 21 en 22 mei in Herzele op het prachtige circuit Hof ter Goten.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier