Motorcrosser Stefaan De Ruyck uit Tielt wint beide reeksen bij de amateurs

Stefaan De Ruyck heeft er nog zin in © Foto Coghe
Redactie KW

Het motorcross-seizoen loopt naar zijn einde, maar de najaarszon doet deugd op het nog steeds talrijke publiek.

Eind oktober is het zover, dan mogen de motoren op stal en de rijders zich opladen voor een nieuw seizoen dat van start gaat het eerste weekend van maart.

Stefaan De Ruyck uit Tielt lijkt nog niet uitgeblust, hij won opnieuw beide reeksen bij de Amateurs, waarin Fabrice Tilleul uit Avelgem dubbel tweede werd.

Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) mocht ook weer op het hoogste schavotje na haar dubbele reekszege bij de Dames, Kelly lijkt op weg naar de titel van herfstkampioen.

Bij de solorijders kregen we geen andere West-Vlamingen op het hoogste podium. Bij de Juniors mx2 was de zege voor de Hollander Gian Carlo Buys met dubbele reekszege ondanks fel verweer van Nick Lamote. De jonge kerel uit Sysele moest vrede nemen met een dubbele tweede plaats, maar chapeau met zijn prachtige prestatie en knap verweer. Bij de Juniors mx1 waren de bloemen voor Oost-Vlaming Conan Geirnaert, die Karel Vanhaecke (Oostkamp) en Matthias Vermeersch (Ardooie-Ingelmunster) naast zich kreeg op het podium als dubbel tweede en dubbel derde.

Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem was sterk bezig bij de Internationalen, hij legde beslag op een derde en tweede plaats en werd daarmee tweede in de eindstand Inters mx1, achter David Segers die één reeks won en derde werd in de tweede manche. Stanley Verstraete (Zerkegem) was opnieuw knap bezig bij de Nationalen, hij werd tweede bij de mx2, en Greg Demeulemeester (Kerckhove) mocht mee naar de hulde als derde bij de Nationalen mx2.

Voor deze derde confrontatie in het Herfstkampioenschap kwamen net een dozijn zijspannen op de afspraak. Dubbele reekswinnaars werden Marc Verbrugghe-Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem). Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mochten mee naar de hulde als tweede in de eindstand groep A, na hun derde en tweede plaatsen. Bij de Zijspannen B was het jonge talent aan de winst, met Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe uit Koekelare die met dubbele reekszege uitpakten. Jason Carron-Robin Wille uit Tielt en Oostrozebeke die pas aan hun derde wedstrijd toe waren, sloten hun reeksen af als dubbel tweede, en David Van Herreweghe-Nick De Veene (Kanegem) dubbel derde.

Volgend weekend afspraak voor de ‘sluitingsprijs’ en finale van het Open Herfstkampioenschap te Overslag, op de grens met Nederland langs de Expressweg. Op 25 oktober volgt dan nog een Interbondenwedstrijd in Zwevegem.

(GuidoA./Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier