Motorcrosser Damon Tanghe pakt dubbelzege bij de Nationalen

Bert Soetaert en Dimitri Vandeursen © Foto Coghe
Redactie KW

De motorcrossers MCLB waren op 8 mei te gast in het Oost-Vlaamse Lembeke waar onder een stralende zon 330 rijders de start namen.

Damon Tanghe uit Ooigem was heel sterk bezig in zijn reeksen bij de Nationalen. Hij schreef beide reeksen op zijn naam en pakt de leiding over van Greg Demeulemeester (Kerkhove) die een mindere tweede reeks liet zien. Tanghe nam de eindzege bij de Nationalen mx1 en leidt nu in het B.K. met een bonus van vier punten.

Stanley Verstraete (Zerkegem) was de beste bij de Nationalen mx2, hij kwam als vijfde en reekswinnaar mx2 door de finish, goed voor de eindzege. Cyriel Engelaere (Kerkhove) mocht naar de hulde als tweede N ationaal mx2 met de derde en de tweede plaatsen. Maarten Govaert (Oostrozebeke) was weer knap bezig bij de Internationalen. Hij finishte in de eerste reeks als derde ondanks problemen met de versnellingen, in de tweede manche de puntjes op de i met de reekszege. In de eindstand werd het de tweede plaats achter David Segers. Michael Dekeyser (Ruiselede) werd derde bij de Inters Open B.

Kelly Debruyne (Poperinge) werd opnieuw dubbele reekswinnaar bij de Dames-Open. Jens De Kegel (Poperinge) ook dubbele reekswinnaar en dat bij de Quads Open A en eindzege. Bij deze vierwielers werd Sunny Desintebin (Zonnebeke) derde. Jelle Verbeke (Waregem) werd als vijfde en derde afgevlagd bij de Beloften, goed voor de derde podiumplaats. Mike Devos (Egem-Pittem) was goed voor de derde plaats bij de Junioren mx1. Nick Lamote (Sysele) drijft verder op een goede vorm en werd dubbel tweede bij de Juniors mx2.

West-Vlamingen baas bij de Zijspannen

In beide categorieën driewielers was het podium volledig West-Vlaams getint. Bert Soetaert – Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) schreven beide reeksen op hun naam en mochten op het hoogste schavotje met de hulde der Zijspannen A. Kenneth Dierckens – Dennis werden als tweede en derde afgevlagd, goed voor de tweede eindstek. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) kwamen in beide reeksen niet zo goed weg en moesten uit de buik van het peloton oprukken, wat ze met succes deden . In de eerste reeks finishten zij als derde en in de tweede heat als tweede na heftige strijd telkens tegen Kenneth Dierckens. Met een verschil van twee seconden werd Delmotte derde.

In groep B was de eindzege andermaal voor de jonge Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Woumen), zij kwamen in b eide reeksen als vierde onder de geblokte vlag als reekswinnaar B. Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden tweede in groep B, en Pieter Van Walleghem-Steve De Schacht (Oudenburg) legden beslag op de derde plaats.

Volgende afspraak op 14 en 15 mei met VJMO en MCLB te Oostrozebeke bij de ‘Verre Ginstecrossers’ team Verbrugghe. Terrein gelegen in de Gentstraat op de grensscheiding Oostrozebeke-Meulebeke.

(GuidoA. – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier