Motorcross: kampioenschap van West-Vlaanderen schot in de roos

© Foto Coghe
Redactie KW

De motorcrossfederatie VJMO-MCLB was zaterdag 11 en zondag 12 augustus te gast bij de Verre Ginstecrossers in Oostrozebeke waar onder meer het Kampioenschap van West-Vlaanderen op het programma stond voor alle categoriën. Zaterdag met 125 jeugdrijders en 56 specials-zijspannen, en zondag 350 piloten op de afspraak onder grote belangstelling. Vooral de GP-Zijspannen trok aan met een zestal deelnemers uit het WK en GP-circuit.

Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel-Lichtervelde) schreef beide reeksen op zijn naam bij de Internationalen, hij mocht met de hulde op het hoogste schavotje als winnaar bij de mx2. Mattis Meersschout (Wingene) mocht mee op het podium als tweede mx2.

Maarten Govaert nu woonachtig in Waregem werd eindwinnaar bij de Internationalen mx1, hij legde beslag op de derde en tweede plaatsen. Bij deze werd Jorne Tytgat (Kerckhove) tweede met de tweede en derde plaatsen, en Jens Bleyaert (Sysele) mocht op het derde schavotje na zijn vierde en vijfde plaatsen. Greg Vullers (Dentergem) winnaar bij de Inters Open B, in beide reeksen als zevende afgevlagd als reekswinnaar B. Greg Demeulemeester (Kerckhove) kwam in beide reeksen als derde Inter B onder de geblokte vlag en mocht dan ook mee op de foto als derde in de eindstand.

Julie Vandevelde (Desselgem) was andermaal de beste bij de Dames Open met dubbele reekszege. Celien Dewulf (Jabbeke) werd twee maal als derde afgevlagd.

Kaël Pizzy (Deerlijk) dubbele reekszege en eindwinst bij de Nieuwelingen Open.

Dimitri Vandesteene (Knesselare) pakte de eindzege bij de Nieuwelingen mx1 met de tweede plek en reekswinst, met gelijk aantal punten als Dieter Debaets (Stacegem) die als reekswinnaar en tweede door de finish ging, met een verschil van vier seconden in de totaaltijd.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) werd opnieuw eindwinnaar bij de Nationalen mx2, in de eerste reeks als vierde door de finish nadat hij drie maal kennis maakte met moeder aarde, en reekswinst in de namiddag. Michael Coopman (Oostkamp) met de bloemen bij de Juniors mx1, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd derde in de tweede heat. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) nieuwe dubbele reekszege bij de Masters, en Kristof Calus (Heestert) dubbele tweede plek.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) werd derde in de eindstand bij de Nieuwelingen B met de vierde en derde plaatsen. Wout Vandecappelle (Oostrozebeke) werd derde in zijn achtertuin bij de Beloften, in beide reeksen legde hij beslag op de vijfde plaats.

Avo Tack nog een thuisrijder uit Oostrozebeke werd derde in totaal bij de Juniors mx2 met de derde plek en reekszege. Jonas Dockx (Diksmuide) werd driedubbel derde bij de Nationalen mx1.

Niels De Winter (Desselgem) dubbele reekszege en eindwinst bij de Quads A, waarbij Jasper Pareyn (Roeselare) mee mocht op het podium als tweede na zijn tweede en derde plaatsen. Bert Bintein (Izegem) kwam als zesde en vijfde door de finish bij de vierwielers, als dubbele reekswinnaar en eindzege bij de Quads B. Dennis Maes (Bredene) mocht mee naar de hulde als tweede Quads B na zijn tweede en derde plaatsen, als achtste afgevlagd in beide reeksen.

Clash der Zijspannen

Liefst 34 zijspannen achter het starthekken met onder hen zes deenemers uit het WK en GP-circuit. Etienne Bax – Kaspars Stupelus schreven beide reeksen op hun naam en de eindzege groep A. Arne Dierckens (Tielt) met Robbie Bax in het bakje werden tweede in de eindstand A met de tweede en vierde plaatsen. Dylan Boussy – Dagwin Sabbe (Koekelare) mochten mee naar de hulde als derde A na hun derde en vijfde plaatsen. Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden als zesde afgevlagd in beide reeksen en zesde in de eindstand A als tweede duo uit MCLB.

Sven Siongers – Joey Valcke (Wijgmaal-Oostrozebeke) mochten met de hulde op het hoogste schavotje als eindwinnaars bij de Zijspannen B, zij legden beslag op de tiende en achtste plaatsen, als tweede en reekswinnaar groep B. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) tweede in eindstand B na hun negende en tiende plaatsen, als reekswinnaar en derde B’s. De derde podiumplaats groep B was voor Bjorn De Schuyter – Steve De Schacht (Gistel-Oudenburg).

Kampioenen van West-Vlaanderen MCLB 2018

Xavier Degeldere (Ingelmunster) Nieuwelingen B Open.

Julie Vandevelde (Desselgem) Dames Open.

Armin Deviaene (Tiegem) Nieuwelingen Open.

Dieter Debaets (Stacegem) Nieuwelingen mx1.

Maikel Zutterman (Beernem) Experten Open.

Viktor Derijcke (Koksyde) Nieuwelingen mx2.

Wout Vandecappelle (Oostrozebeke) Beloften mx2.

Arne Demeulemeester (Meulebeke) Juniors mx2.

Michael Coopman (Oostkamp) Juniors mx1.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) Nationalen mx2.

Jonas Dockx (Diksmuide) Nationalen mx1.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) Masters.

Maarten Govaert (Waregem) Internationalen mx1.

Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel-Lichtervelde) Internationalen mx2.

Greg Vullers (Dentergem) Inters Open B.

Niels De Winter (Desselgem) Quads A.

Bert Bintein (Izegem) Quads B.

Dylan Boussy-Dagwin Sabbe (Koekelare) Zijspan A.

Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) Zijspan B.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)