Motorcross in Middelkerke opnieuw schot in de roos

Kenneth Dierckens en Gianni Dhondt werden tweede. © (Foto Coghe)
Redactie KW

De Motor Cross Liefhebbers Bond was op de nationale feestdag van 21 juli te gast te Middelkerke voor de “Grote Prijs van de Westkust”.

Een organisatie van Mc Carin onder leiding van dhr Willy Debeuckelaere in samenwerking met het Mx Team Kampingwagens Dirk Hofman en de Kenny Roelandt-vrienden. Het werd naar jaarlijkse gewoonte een topper met veel piloten en een groot pak toeschouwers. Door de grote opkomst van de Streek- en Vrijetijds-rijders moesten deze in twee reeksen ingedeeld worden zodat het programma moest gewijzigd worden. Ook een nodige sproeibeurt moest noodgedwongen ingelast worden zodat het programma uitliep en de voorziene ‘Jongeren- en Superfinale’ in mineur verviel, deze werd afgelast wegens het te late uur, beslissing genomen door de organisatoren in overleg met de beheerraad MCLB.

Spanning troef bij de Internationalen

De Koninginneklasse moest strijden voor punten in het nationaal kampioenschap, en in beide reeksen steeg de spanning ten top. De eerste reeks werd op gang getrokken met de holeshot van Wietse Brackman, gevolgd door David Segers en ‘thuisrijder’ Tim Vandriessche (lid van team Hofman). Torpjurn Van Hoe volgde op vier, Junior Decouter op vijf en Jurgen Wybo op zes. Deze stand bleef een paar ronden aanhouden, tot Van Hoe doorstootte naar drie en deze niet meer afstond. Na een kwartier wedstrijd kregen we een nieuwe leider met David Segers die Brackman eindelijk kon te grazen nemen. Segers als winnaar van deze eerste reeks, gevolgd door Brackman, Van Hoe, Wybo, en Maarten Govaert opgerukt na slechte start.

De tweede manche zelfde spelbeeld in de top van de wedstrijd met Brackman aan de leiding, ditmaal gevolgd door Van Hoe, Jaimy Deleersnijder, Segers, Decouter en Wybo. Na acht minute maakte Jurgen Wybo een rijfoutje waardoor hij enkele plaatsen moest inleveren, wat Vandriessche als eerste mx2-rijder eveneens overkwam. Halfweg de race rukte Segers op naar plaats twee en ging op zoek naar leider Brackman. In de voorlaatste ronde kwam hij in het wiel en de spanning was te snijden. In de laatste ronde slaagde Segers erin om Brackman alsnog te verschalken en pakte de dubbel. Brackman twee, Van Hoe op drie, gevolgd door Deleersnijder, Govaert en Wybo.

Eindzege bij de Internationalenmx1 voor David Segers, voor Wietse Brackman, Torpjurn Van Hoe, Jurgen Wybo, Maarten Govaert en Jaimy Deleersnijder. In de stand van het B.K. neemt Segers nu 9 punten voorsprong op Brackman en 71 en 73 op Govaert en Wybo. De eindzege en de bloemen bij de Internationalen mx2 was voor Tim Vandriessche met dubbele reekszege, Jerome Biets en Niki Debruyne mochten mee naar het podium. Vandriessche leider in het B.K. met 21p voor op Biets en 98 op Debruyne. Bij de Inters Open B was de zege voor Henson Lievens, tevens de leider in het B.K.. Yan Meulemeester behaalde zilver en staat tweede in het B.K. op 71p, en brons voor Nicky Vermoesen, tevens derde in de stand B.K. op 90 punten.

Jamy Carron(Tielt) was onweerstaanbaar de beste bij de Nieuwelingen mx1 met dubbele reekszege en momenteel een voorsprong van 94 punten in het B.K. na acht proeven en nog vier te gaan. Lothar Desmet (Pittem) werd tweede bij deze Nieuwelingen mx1 met de vijfde en derde plaatsen, en Dieter Debaets (Sint Baafs Vijve) derde met de zesde en tweede plaatsen. Sander Lauwers (Dentergem) was in beide reeksen in strijd voor de overwinning bij de Nieuwelingen Open, maar moest in de eindfase vrede nemen met dubbele tweede plaats. Aaron Spruytte (Kortemark) mocht opnieuw naar de hulde, hij werd in beide reeksen bij de Juniors mx2 als vierde afgevlagd en was daarmee derde in de eindstand. Stanley Verstraete (Zerkegem) was andermaal veruit de betere bij de Nationalen mx2, makkelijke … zege in de eerste reeks na kopstart, en in de tweede heat moeten knokken na slechte start. Van uit zevende stelling opgerukt naar de leiding en 17de eindzege. Jurgen De Kinder uit Zwevezele kwam aan de start bij de Nationalen mx1 als gastrijder, en dat hij het nog altijd kan bewees hij, na twee jaar inactiviteit won hij beide reeksen. Dylan Delagrense (Oostende) werd tweede met de derde en tweede plaatsen. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd driedubbel tweede bij de Juniors mx1. Christophe Hempte (Spiere Helkijn) werd opnieuw driedubbel eerste bij de Masters, dubbele reeks- en eindzege. Julie Vandevelde (Desselgem) was heel goed bezig bij de Dames Open, tussen de Nieuwelingen Open de ervaren rijders, kwam de jonge dame in de topvijf door de finish, enkel geklopt door Britt Van Muyllen de superdame als gastrijdster. Julie werd driedubbel tweede.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) was voor de derde maal present bij de Quads en werd voor de derde maal winnaar in groep A. Jasper Pareyn (Roeselare) mocht mee naar de hulde, hij werd tweede bij de Quads A met de tweede en vierde plaatsen. Bij de Quads B waren de bloemen voor Bert Bintein met dubbele reekszege.

Weer alles West-Vlaanderen bij de Zijspannen

Met liefst 29 driewielers achter het starthekken die moesten knokken voor punten in het Belgisch Kampioenschap, ze waren aan hun negende proef toe, dus nog twee en de finale te gaan!

Gastrijder Jason Vandaele uit Pittem met wereldkampioen Ben Van Den Bogaert in het bakje was op de afspraak en deze hebben zij niet gemist. In de eerste reeks als zevende door de eerste bochten achter kopstarters Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen, Yens Delmotte-Tom Verbrugghe, Stoffel Van Coillie-Frederik Van Der Voorden, Dylan Boussy-Kenny Boxtaele, de eerste B-rijders Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt, en Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt. Yens Delmotte nam de leiding over in de tweede ronde, maar iets over halfweg de race kwam Van Daele zijn neus aan het venster steken en liep stees verder uit. Dierckens nog als tweede door de finish voor Delmotte en Boussy. Van Coillie-Van Der Beken verspeelden een dichte ereplaats net bij het ingaan van de laatste ronde door een afgebroken voorpion.

In de tweede manche holeshot van Van Daele-Van Den Bogaert en de rest kon gaan achtervolgen. Soetaert en Dierckens waren de dichtste belagers, terwijl Delmotte-Verbrugghe hun start gemist hadden. Bertje Soetaert kende pech en moest aan de kant, terwijl Dierckens-Dhondt beslag legden op de tweede plaats, gevolgd door Boussy-Boxtaele, meteen het podium in groep A. Delmotte-Verbrugghe stootten nog door naar de vierde plek na een sterke remonte, maar de eersten waren te ver uitgelopen. B-Podium met Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt op één, Daen Valcke-Inés Delmotte prachtige tweede, en Gunther Pyra-Achly Vanlerberghe op drie. Kelly Debruyne met Jitske De Soete in de eerste reeks gevallen en lichte blessure voor de jonge bakkeniste, reed de tweede manche met Jens Mans en werden negende en tweede B, maar Kelly moest vrede nemen met de vierde eindstek.

(GA – Foto Coghe)