Moorselenaar Jasper Lefevere onderuit in eerste kamp

07/08/16 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:40

Jasper Lefevere (IJF 40) heeft zich zondag op de tweede dag van het olympisch judotoernooi op de Spelen in Rio de Janeiro niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in de klasse tot 66 kg.

Moorselenaar Jasper Lefevere onderuit in eerste kamp

© BELGA

De doctor in de chemie, 's werelds nummer 40, ging in een erg gesloten kamp na bestraffingen onderuit tegen de Kazach Zhansay Smagulov (IJF 21). In de partij zelf werd niet gescoord, Lefevere kreeg echter drie bestraffingen (tegenover nul voor Smagulov) achter zijn naam en werd uitgeschakeld. Hij mist zo een tweederondepartij tegen de Zuid-Koreaanse nummer één van de wereld Changrim An, zijn Spelen zitten er meteen op.

"Het wordt een zeer lastige match tegen Smagulov. Ik heb dit jaar al een keer tegen hem gevochten, en ik heb er ook van verloren", had Lefevere eerder nog laten optekenen.

Lefevere was de tweede landgenoot die in Rio op de tatami kwam. Zaterdag strandde Charline Van Snick, in Londen 2012 nog goed voor olympisch brons, in de tweede ronde van de klasse tot 48 kg. Later komen ook nog Dirk Van Tichelt (-73), Joachim Bottieau (-81) en Toma Nikiforov (-100) in actie in Rio.

"Ik was nochtans goed begonnen aan het gevecht", klonk het na afloop bij de doctor in de chemie. "Daarna viel hij tweemaal aan. Ik bega een fout bij een onjuiste aanval en die wordt bestraft. Vervolgens kon ik bijna een aanval afronden en krijg ik een tweede bestraffing. De Kazach speelde het erg slim. Ook hij had echter bestraft moeten worden maar dat gebeurde niet. In de slotfase loop ik tegen een derde bestraffing aan, Smagulov was zeker niet sterker dan mij".

Door zijn nederlaag miste Lefevere een duel in de tweede ronde tegen de Zuid-Koreaanse nummer één van de wereld Baul An. Die won later op de dag met ippon van Smagulov. "Mijn doelstelling was om de eerste ronde te overleven. Toen ik de loting zag, wist ik dat het moeilijk maar tegelijk ook doenbaar was. Dit is jammer, ik ben ontgoocheld", klonk het bij Lefevere.

(Belga)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!