Moorseelse judoka Jasper Lefevere hervat training na blessure

Redactie KW

Jasper Lefevere uit Moorsele heeft maandag zijn eerste judotraining afgewerkt na twee weken inactiviteit ten gevolge van een zware verrekking van de ligamenten van de rechterenkel. Hij wil de competitie hervatten op 1 mei tijdens de Grand Prix van het Kroatische Zagreb.

Jasper Lefevere liep zijn enkelblessure op tijdens het olympisch oefenkamp in het Tsjechische Nymburk. “Tijdens een randori (een vorm van sparren, nvdr) kwamen twee collega’s ongelukkig ten val en belandden zo op mijn rechterenkel, die helemaal omzwikte”, herinnert de nummer 25 van de wereld bij de -66 kg zich. “Door mijn gewrichtsbanden te verrekken heb ik mij twee weken moeten beperken tot kracht- en cardiotraining.”

Geen Grote Prijs van Georgië

Hierdoor moest de Moorselenaar ook de Grand Prix van Georgië aan zich laten voorbijgaan. “Jammer, want zo kreeg ik geen kans om een goede vijfde score aan 50 procent voor de olympische ranking voor Rio de Janeiro 2016 te vergaren”, concludeerde de judoka. “Op zich geen ramp, want ik sta er wel goed voor, maar omgekeerd wil je uiteraard iedere kans benutten om je klassement te verbeteren. Dat zal nu op de Grand Prix van Zagreb moeten gebeuren, het eerste tornooi waar de punten voor Rio aan 100 procent worden verrekend.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier