Monteberg Short Rally hoopt op een vol huis

19/04/17 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:10

Op zondag 7 mei vindt de 45ste Station Le Seau Monteberg Short Rally, de eerste XL-editie van de beroemde rallysprint op en rond de Monteberg, plaats. De organisatie maakt zich sterk dat het binnen drie weken een vol huis zal kunnen presenteren.

Monteberg Short Rally hoopt op een vol huis

Filip Pyck won vorig jaar op de Monteberg. © VDB

De vertrouwde proef van 8,10 kilometer op de Monteberg blijft ongewijzigd. Deze klassieker wordt vier keer afgewerkt, terwijl er drie passages voorzien zijn op de nieuwe proef van 8,44 kilometer, genaamd Busseboom. "Het parcours in Heuvelland en Poperinge is ideaal om de Kenotek Ypres Rally voor te bereiden", laat de organisatie weten. "Het is dan ook geen verrassing dat de inschrijvingen zo vlot binnen stromen. Te beginnen met de winnaar van vorig jaar, Filip Pyck, die opnieuw van de partij zal zijn. Maar het belooft een pittige strijd te worden, want Steve Bécaert komt ook aan de start met de DS 3 R5 van J-Motorsport, terwijl we ook Andy Lefevere mogen verwachten met zijn Lancer EvoX R4. Bij de historics maakt Alain Vermeulen zijn comeback met zijn mooie BMW M3 E30."

Organisator SuperStage is trouwens nog in onderhandeling met diverse toppers, waaronder Hans Weijs, die wellicht voor het spektakel zal zorgen met de BMW 130i. Fredericq Delplace wil ook uitpakken met een topwagen, net als Steven Dolfen. Tim Van Parijs zal dan weer het spektakel verzorgden met de Porsche 997 GT3.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!