Mohamed Beirouk en Charline Vanneste winnen Dwars door Sint-Pieter

Mohamed Beirouk (rechts) haalde het voor Cedric Van De Putte. (Foto LLH)
Redactie KW

In tropische omstandigheden kwamen vrijdagavond 185 sportievelingen aan de start in Kuurne. Charline Vanneste won er net als vorig jaar, bij de heren hield Mohamed Beirouk Frederik Colpaert van een nieuwe zege.

In Dwars door Sint-Pïeter werden ter ere van deze 32ste editie de afstanden aangepast. In plaats van wedstrijden over 2,5, 5 en 15 km kregen de lopers nu de keuze uit 5, 10 of 15 km.

Op de 5 km ging de zege naar Waregemnaar Jonas Versteele (17’01”). Bij de dames was het Lisa Duponselle die voor eigen volk mocht zegevieren (22’44”). Op de 10 km kleurde het podium bij de dames volledig Wielsbeeks: An Neirinck won de spurt van haar stadsgenote Babs Vercruysse en kwam na 51’27” als eerste dame over de streep. Cherly Meurisse werd derde in 52’03”. Bij de heren won Kortrijkzaan Kobe Witdouck. Hij finishte in 34’34” en had ruim vier minuten voorsprong op zijn eerste achtervolger Bert Dejonghe uit Avelgem.

Op de 15 km ten slotte slaagde Frederik Colpaert er niet in om opnieuw te winnen in Dwars door Sint-Pieter. De zege ging naar Kortrijkzaan Mohamed Beirouk, die in amper 47’17” arriveerde. Cedric Van De Putte (Uitbergen) werd tweede in 48’30”, Frederick Colpaert (Handzame) moest met 48’54” met de derde plaats genoegen nemen.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier