Misha Declerck wint tweede loopwedstrijd in 24 uur tijd

Winnaar Misha Declerck uit Aartrijke. (Foto FRO)
Redactie KW

De Aartrijkenaar was zaterdag de snelste in de Walle-Loop.

De Wallestekkers Zerkegem konden zaterdagnamiddag genieten van een stralende zon voor de organisatie van hun derde Walle-Loop. Meer dan 150 deelnemers namen de start in de 3 km jogging. Bij de start van de prestatieloop werden Simon Mestdagh (Brugge), Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Misha Declerck (Aartrijke) getipt voor de zege. Deze drie atleten telden na de eerste ronde al een kleine minuut voorsprong op achtervolger Jonas Van Maele en een groepje met Kurt Verbrugge (Eernegem), Frederik Ameloot (Veldegem) en Bruno Tilleman (Blankenberge). Ook in de tweede ronde bleven de drie koplopers netjes samen. In de slotronde ging het iets sneller: een versnelling van Simon Mestdagh was er te veel aan voor Tom Vanslambrouck. In de slotkilometer verraste Declerck de jonge Simon Mestdagh met een snedige demarrage. Hij won in 29’24”, 12 seconden sneller dan de ontgoochelde Mestdagh. Vanslambrouck had last van een voetblessure maar kon toch zijn derde plaats veilig stellen, voor Jonas Van Maele en Frederik Ameloot.

Bij de dames domineerde Annelies Deketelaere uit Hooglede de wedstrijd. Ze liep van bij de start aan de leiding en liet de concurrenten ver achter zich. Tweede werd Sophie Tavernier, derde Fabienne Strubbe (beide Oudenburg), vierde Nathalie Pluvier (Zerkegem).

Voor Misha Declerck was het de tweede zege in 24 uur. Vrijdagavond won hij ook de wedstrijd in Zwevezele, de zesde wedstrijd van het running Center Loopcriterium.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier