Misha Declerck net als vorig jaar de sterkste in Torhoutse Kermisloop

Misha Declerck uit Aartrijke kwam net als vorig jaar als winnaar over de streep. © Foto JS
Redactie KW

De twintigste editie van de Torhoutse Kermisloop, de zomerse loopwedstrijd van de plaatselijke club Road Runners, werd net als vorig jaar gewonnen door Misha Declerck. Bij de dames zegevierde Melissa Nobus.

De organisatoren kregen zaterdagnamiddag nabij de parochiezaal van Wijnendale 239 deelnemers aan de start, beduidend minder dan de 306 van vorig jaar. De reden voor de terugval moest niet ver gezocht worden: te veel wedstrijden op een hoopje in dezelfde regio en in dezelfde periode. Zo werd in buurgemeente Zedelgem op dezelfde dag de Batjesloop georganiseerd en daags voordien hadden er races plaats in Mariakerke en Ardooie.

Melissa Nobus de beste bij de dames

Misha Declerck uit Aartrijke kwam net als in 2017 als favoriet aan de start van de Torhoutse Kermisloop, al had hij daags voordien al de Weze-Run in Ardooie gelopen (10,6 km) én bovendien gewonnen. Hij maakte zijn favorietenrol waar en leidde van start tot aankomst. Hij legde de 11,8 km, verdeeld over twee ronden, af in 38’35”. Hij klopte met ruime voorsprong Jimmy Bultinck (39’32”), eveneens uit Aartrijke. Derde werd Karel Moerman (41’20”) uit Diksmuide.

Bij de dames, die maar één ronde van 5,9 km dienden af te leggen, kwam Charline Vanneste uit Meulebeke, de winnares van vorig jaar, niet aan de start. De overwinning ging naar Melissa Nobus uit Tielt in 23’04” vóór Sabine Dejaeghere uit Ardooie in 23’31” en Hilde Hindryckx uit Roeselare in 24’18”.

Traditioneel ging het er tijdens de Torhoutse Kermisloop gemoedelijk aan toe. Voorzitter van de Road Runners Herwig Reynaert fungeerde als commentator.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier