Misha Declerck en Heidi Hertveldt winnen nu ook Vuurtorenloop

Podium bij de heren - eerste drie van de vijf categorieën werden beloond met een fruitmand.
Redactie KW

Beide atleten zetten hun uitstekende prestaties verder.

Na de twee jeugdlopenstonden 290 atleten aan de start van de 24ste Vuurtorenloop in Oostende, de achtste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, eren organisatie van de Werkgroep Vuurtoren. De dames moesten twee ronden lopen rond de Spuikom. Hermes-veterane Heidi Hertveldt, die getraind wordt door Michel Wynsberghe, pakte haar achtste zege op rij. Ze had geen tegenstand en liep de 8 km in 31’12”. Ze had meer dan drie voorsprong op Trui Vandenbulcke (Werken) en meer dan vier minuten op Fabienne Strubbe (Oudenburg).

Bij de heren ontbrak Davy Stieperaere (Wevelgem), zodat we een duel kregen tussen Misha Declerck, winnaar Dwars door Ter Zee, én Hermes-atleet (pas terug na blessure) Jetro Vanhecke , vorig jaar eindwinnaar van het OLC. Na de eerste ronde liep Declerck, met 50 meter voorsprong, aan de leiding. De kwaliteitscontroleur bij CNH uit Aartrijke liep sterk en bouwde zijn bonus uit. Bij het ingaan van de derde ronde was het duidelijk dat hij op weg was naar zijn derde OLC-zege. Declerck liep de 12 km in 41’20”, bijna één minuut sneller dan Jetro Vanhecke. Veteraan Alain Geerts (Impe), pakte de derde plaats, op meer dan twee minuten. De andere ereplaatsen waren voor Frederik Ameloot (Veldegem), Johan Olivier (Koekelare) en Luc Deketelaere (Gistel).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium (OLC) is op 3 juli, de Konterdamloop (dames 7km, heren 1-4 10,5km). (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier