Misha Declerck behaalt zijn 13de overwinning van het seizoen op Midzomerrun

De lopers staan klaar aan de start. © GD
Redactie KW

De weergoden waren mild woensdagavond. In uitstekend loopweer maakten een slordige 1.200 lopers hun opwachting aan het Jan Breydelstadion voor een tocht dwars door de stad en terug en dat reeds voor de vijfde keer.

Er waren twee afstanden voorzien. De korte afstand van 6 kilometer liep van het stadion tot aan het Zand en terug. De lange afstand was een parcours van 13 km en liep dwars door de stad langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Op bepaalde punten was er ook animatie voorzien om de lopers een hart onder de riem te steken en de toeschouwers te entertainen.

Bij de heren sleepte Davy Stieperaere uit Wevelgem de overwinning met zich mee in de korte afstand voor Bram Vandamme uit Brugge en Timothy Van Belleghem. Bij de dames was het Lies Deruddere, ook uit Wevelgem, die net als vorig jaar won op de korte afstand. Marlies Demeersman van Beverhout was tweede en een verrassende Joke Vandeburie was derde.

Kerstloop

Misha Declerck uit Aartrijke zegevierde bij de heren op de langste afstand. Hij eindigde net voor Stein Vinck en Nico Algoet uit Assebroek. “Ik voelde mij goed en kon halverwege de wedstrijd een gaatje maken. Maar de laatste anderhalve kilometer heb ik alles of niets moeten spelen. Stein kwam zienderogen nader en heb alles uit de kast moeten halen om hem voor te blijven”, vertelt de overwinnaar.

Achteraf was Ivan De Griek een uitermate tevreden organisator met een recordopkomst en een vrijwel perfecte organisatie. Op naar de volgende. Dat wordt begin december de nu al reeds vermaarde Kerstloop met start en aankomst op de markt van Brugge.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier