Military hoopt met drie niveaus opnieuw op 20.000 bezoekers in Waregem

Redactie KW

Waregem Koerse is net voorbij en de stad kijkt al weer uit naar een volgend groot evenement: Military Waregem. De editie van 2014 wordt een internationaal gebeuren met als hoogtepunt opnieuw de ‘FEI Nations Cup’.

Military hoopt met drie niveaus opnieuw op 20.000 bezoekers in Waregem


De disciplines dressuur, uithouding en jumping worden volgens de Engelse traditie samengevat in een ‘Three Day Event’. Decor van het gebeuren is de Waregemse paardenrenbaan en dit van donderdag 25 tot zaterdag 27 september.

Voor de cross-country wordt op zondag 28 september uitgeweken naar het natuurpark van het kasteel Hemsrode in Anzegem. De organisatoren hebben er voor de paarden en ruiters een parcours van 5.000 meter met 26 hindernissen uitgestippeld. Het wordt vooral uitkijken naar Karin Donckers. Zij werd het voorbije weekend nog zesde en beste Belgische op de Wereldruiterspelen. Vorig jaar veroverde ze in Waregem de Belgische titel.

Zoals de voorbije jaren worden er zo’n 20.000 toeschouwers verwacht. Zij kunnen het sportieve gebeuren koppelen aan een wandeling langs het parcours. Voor de kinderen wordt animatie voorzien en het park vormt ook het decor van een Life Style Beurs. Een week later, op 4 en 5 oktober, is er nog een wedstrijd voor amateurs. Ook zij kunnen gebruik maken van de schitterende infrastructuur.

(Belga/YVW/Foto HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier