Milanov wint Urban Memorial Van Damme in Oostende

03/06/17 om 19:32 - Bijgewerkt om 19:35

Zaterdag werd op 'Het Klein Strand' in Oostende de tweede AG Urban Memorial Van Damme georganiseerd.

Milanov wint Urban Memorial Van Damme in Oostende

Op het programma stond een atletiekinitiatie voor kinderen met Kim Gevaert en een tornooi voor discuswerpers met olympiër Philip Milanov als gastheer voor de Nederlandse toppers, Cadée en Dekker, de Oekraïner Semenov, de Fransman Parisse en de Tsjech Vonavka.

Vanaf 13 uur konden een 150-tal kinderen kennismaken met atletiek in de 'Kids Athletics', een jeugdinitiatie onder leiding van Kim Gevaert en atletiekclub Hermes Oostende. Het werd lopen, springen of werpen en na afloop kregen alle deelnemers een diploma als herinnering aan hun sportieve prestatie. Scholieren en cadetten konden hun krachten meten met de discus. De negen snelste mannen en vrouwen op de 50 meter krijgen straks de kans om zich op de Memorial zelf in Brussel tot snelste man/vrouw van België te kronen.

Er was veel belangstelling voor het discuswerpen. Philip Milanov wierp vorig jaar de discus meer dan 68m ver. Dit jaar versloeg hij - ondanks de stevige wind en een ietwat mindere vorm - zijn vijf tegenstanders met een worp van 64m68. Tweede werd de Nederlander Erik Cadée (63,50m), derde de Nederlander Stephan Dekker (62,40m).

De AG Urban Memorial Series is nog te zien en te beleven in Gent (17 juni), Antwerpen (8 juli), Brussel (28 augustus) en Muntplein Brussel (31 augustus). Info op: www.agurbanmemorialvandamme.be. (FRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!