Middelkerke blikt vooruit naar de Grote Prijs van de Westkust

18/07/17 om 13:22 - Bijgewerkt om 13:20

De jaarlijkse Grote Prijs van de Westkust op 20 en 21 juli staat weer voor de deur. Donderdag 20 juli met de jeugd VJMO (Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding) en vrijdag 21 juli met MCLB (Motor Cross Liefhebbers Bond).

Middelkerke blikt vooruit naar de Grote Prijs van de Westkust

© Getty Images/iStockphoto

De nationale feestdag is sinds vele jaren ook de dag waarop motorcross hoogtij viert aan de kust. Willy Debeuckelaere van Mc Carin, en Dirk Hofman van Mobilhomes-Hofman brengen alles, in samenwerking met de Kenny's vrienden, in orde om de motorcrossers en supporters in de beste omstandigheden te ontvangen.

Het rennerspark gelegen in de Fleriskotstraat te Middelkerke is toegankelijk vanaf woensdag 19 juli om 12 uur. Donderdag komt de jeugd VJMO aan bod, inschrijven vanaf 8u15 tot 9u45 waarna vrije trainingen volgen en eerste officiele start om 12 uur, in totaal twaalf reeksen. Specials op donderdag zijn twee reeksen voor Pitbikes en Brommers die kunnen inschrijven in de grote feesttent op het parcours van 10u45 tot 11u45. Vrijdagmorgen inschrijven voor MCLB-ers en gastrijdersvanaf 7 uur tot 9 uur. Opgelegde trainingen vanaf 7u45 en eerste start van de officiele reeksen om 10u10, in totaal 22 reeksen. Alle categorieën komen aan bod, er zijn proeven voor het Belgisch Kampioenschap voor: Nieuwelingen B en Dames, Nieuwelingen Open en Mx1 en Experten, Quads, Internationalen en Zijspannen.

Toegangsprijs voor de twee dagen bedraagt 13 euro, jongeren -15 jaar gratis, en bewoners van groot Middelkerke ook gratis inkom op vertoon van hun identiteitskaart.

(Guido Allewaert)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!