Michèle George (para-dressuur): "Ik mik resoluut op een medaille"

07/09/16 om 20:09 - Bijgewerkt om 20:09

Nu de Olympische Spelen achter de rug zijn, is het van 7 tot 18 september tijd voor de Paralympics. Een van de vier West-Vlaamse atleten die de komende dagen strijden voor een medaille in Rio is... Michèle George, vier jaar geleden nog goed voor goud.

Michèle George (para-dressuur): "Ik mik resoluut op een medaille"

Michèle George. (Foto Belga) © BELGA

Ambitie in Rio: "Ik trek opnieuw met mijn ervaren paard Rainman naar dit grote kampioenschap. Voor de teamcompetitie wordt een medaille moeilijk, dat wordt voor mij een opwarmer. In de individuele dressuur proeven mik ik resoluut op een medaille."

(OVG)

Leeftijd: 42 jaar.

Woonplaats: Amougies (maar Michèle is oorspronkelijk van Oostende).

Burgerlijke stand: getrouwd met Bernard Vangheluwe. Samen hebben ze twee kinderen: Camille (14) en Pierre-Paul (13).

Beroep: werkt voor Sport Vlaanderen (Bloso). Sinds 2012 heeft ze een contract om de Belgische driekleur te verdedigen op internationale wedstrijden. Daarvoor was ze zelfstandig paardentrainster.

Discipline: para-dressuur.

Handicap/beperking: graad 4, de sporters met de lichtste handicap. Door een ongeval in 2008 met een paard heeft ze een lichte verlamming aan het linkerbeen.

Palmares: schitterde al in Londen 2012 met twee gouden medailles. Met haar paard FBW Rainman won ze goud in de individuele proef én in de vrije kür. Op de Wereldspelen van 2014 in Frankrijk herhaalde ze deze prestatie.

Wie gaat nog mee? "Jammer genoeg niemand uit mijn entourage. Wel is er een paardenverzorger mee."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!