Michael Van Cleven tweede in Ironman Maastricht

Redactie KW

In de Ironman van Maastricht werd de Brugse triatleet Michael Van Cleven voorbijgestoken door Michael Weiss.

Ondanks zijn tweede plaats is het toch een opsteker voor de 28-jarige Michael Van Cleven (Pewag Racing Team), die een kleine drie maanden geleden zijn schouder brak. De voorbije drie weken had hij na zijn revalidatie, die volgens hem iets zwaarder uitviel dan gedacht, enkele goede trainingsessies achter de rug en kon hij met vertrouwen aan de start komen in Maastricht.

Van Cleven kwam als negende uit het water en zette daarna een verbluffende sterke fietsprestatie neer. Samen met de Nederlanders Martijn Dekker en Bas Diederen, de Brit Harry Wiltshire en Nicholas Baldwin van de Seychellen kwam hij aan de leiding.

Na drie vierden van de fietsproef had Van Cleven een voorsprong van ongeveer veertig seconden. Bij de laatste wissel was dit zelfs iets meer dan vijf minuten op de Oostenrijker Michael Weiss, gevolgd door Diederen en Wiltshire. Weiss, bekend als een sterke marathonloper, maakte tijdens het lopen een sterke remonte en ging iets voorbij halfweg langs Van Cleven.

De Bruggeling, een club- en trainingsgenoot van Marino Vanhoenacker, verloor steeds meer tijd op Weiss. Van Cleven werd vorig jaar in Maastricht zevende in 9u06’42”. Nu tweede in een toch wel snelle wedstrijd in 8u23’27”, of op ruim vijf minuten van de winnaar. Weiss finishte in een nieuwe besttijd (8u18’09”). De Nederlander Bas Diederen werd derde (8u25’50”).

Bij de dames ging de zege naar Castro Saleta, de Spaanse is in voorbereiding van Hawaï en maakt deel uit van het Belgische Itzu team, getraind door Luc Van Lierde.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier