Michael Goossens en Loïc Lenoir geraken niet door kwalificaties op WK trampolinespringen

De Bruggeling Michael Goossens behaalde een 24ste plaats met een totale score van 81.500 © Foto ACR
Redactie KW

De twee West-Vlaamse trampolinespringers op WK in het Deense Odense, Michael Goossens en Loïc Lenoir, geraakten niet voorbij de kwalificaties.

Michael Goossens uit Brugge, als 17-jarige pas in januari senior, deed het als junior niet onaardig op het wereldkampioenschap. Hij behaalde in synchroon met Ben van Overberghe (Sportac Deinze) een 24ste plaats met een totale score van 81.500. Vooral dankzij een heel goede tweede reeks. Het goud was voor een Russisch duo (92.200). “Er zat meer in, maar toch ben ik tevreden over mijn wedstrijd”, laat de Bruggeling weten.

Loïc Lenoir (WIK Oostende) moest zich individueel tevreden stellen met een 63ste plaats, met een totale score van 97.015. Minder dan de norm die hij eerder dit jaar met 102.200 punten nodig had om zich voor dat WK te kwalificeren. Evenals zijn nationaal record van 104.080 punten. Het goud op het WK was voor een Bulgaar (110.975).

Na het WK vindt zoals gebruikelijk op dezelfde locatie de WAG (World Age Group) plaats. Van donderdag 3 tot zondag 6 december is er in Odense het wereld jongeren tornooi voor trampoline en tumbling gymnasten. Aan de hand van een aantal selectiewedstrijden wisten 48 gymnasten zich te selecteren. In het trampolinespringen zijn dit onder meer Vic Van Rijswijck en Günay Kusdemir uit een West-Vlaamse turnvereniging, respectievelijk Turnclub Varsenare en Rust Roest Brugge. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier