Michael Bultheel erg nipt naar halve finales 400 meter horden

© Foto Belga
Redactie KW

Michael Bultheel heeft zich zaterdag op de openingsdag van het WK atletiek in het Chinese Peking met de hakken over de sloot geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden.

De 29-jarige Bultheel uit Lendelede werd in zijn reeks pas zesde in 49’38”, ruim onder zijn persoonlijk record van 49″04 dus. Enkel de top vier van elke reeks en de beste vier verliezende tijden plaatsten zich voor de halve finales van zondagmiddag en dus werd het rekenen. Naast Bultheel hadden nog twee atleten exact dezelfde 49″38 laten optekenen, waardoor er naar de duizendsten gekeken moest worden. Daarin viel het dubbeltje gelukkig naar de kant van de Belg, hij mocht als laatste mee naar de halve finales. De Keniaan Nicholas Bett (48″37) was het snelst van alle deelnemers, Bultheel klokte de 22ste en traagste chrono van de halvefinalisten.

De kwalificatie voor de Spelen van Rio heeft Bultheel al op zak. In zijn achterhoofd hoopt hij nog steeds het Belgisch record van Marc Dollendorf te verbeteren. Die zette op de Olympische Spelen van 1996 in het Amerikaanse Atlanta 48″91 op de tabellen.

“Mag mikken op het Belgisch record”

“Het was bijzonder zwaar”, stelde Michael Bultheel na afloop. “Nochtans was ik goed begonnen en lag ik in derde positie, maar plots geraakte ik niet meer vooruit. In de laatste rechte lijn snelden twee atleten me nog voorbij en toen dacht ik ‘shit’. Na mijn race ben ik tien minuten op de grond blijven liggen. Ik weet echt niet wat er gebeurd is. Ik was wat nerveus maar dat is altijd zo op kampioenschappen. Misschien zijn het de weersomstandigheden. Ik moet in ieder geval rustiger blijven, maar hopelijk ben ik wat gerecupereerd voor de halve finales. Ik stoot in ieder geval door en loop een snelle tijd, volgens mij de vijfde uit mijn carrière. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ik nog sneller kan en dat ik op het Belgisch record mag mikken, al moet ik dan wel hersteld zijn.”

(Belga)