Michael Bultheel en Veerle Dejaeghere West-Vlaamse atleten van het jaar

Michael Bultheel tijdens de Memorial Van Damme. © BELGA
Redactie KW

Het provinciaal comité van de Vlaamse Atletiekliga maakte vrijdagavond 20 november in Schiervelde (Roeselare) de West-Vlaamse atleten van het jaar bekend. Michael Bultheel en Veerle Dejaeghere wonnen het pleit, de ene al wat nipter dan de andere.

Bij de mannen stond er niet echt maat op Michael Bultheel. Hij is nationaal kampioen op de 400 meter horden, haalde de halve finale op het WK in Peking en heeft ook de beste nationale jaarprestatie op zijn naam staan. De Lendeleedse arts mag straks ook naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Bultheel (FLAC) haalde het met grote voorsprong voor de jonge Alessandro Van de Sande (OB) die grossieerde in titels en medailles, onder meer de nationale titel bij de juniores in de meerkamp en het verspringen. Op de derde plaats strandde Jürgen Verbrugghe (HAC) die diverse titels pakte in het kogelstoten.

Veerle Dejaeghere is op haar 42ste nog steeds in topvorm.
Veerle Dejaeghere is op haar 42ste nog steeds in topvorm.© BELGA

Bij de dames ging het er spannender aan toe. Veerle Dejaeghere (AVR) zette bij haar eerste marathon een dijk van een tijd neer, de beste jaarprestatie en zo goed als zeker voor een Olympisch ticket. De Ardooise, die opnieuw aan de CrossCup deelneemt, werd op drie puntjes gevolgd door Manon Depuyudt (HCO). De sprintster werd nationaal kampioene bij de juniores op de 100 meter. Op plaats drie eindigde Mieke Dupont (BEHO). Zij is nationaal kampioen en recordhouder op de 100 km.

(WVS)