Meteen zeven Belgische medailles op het EK Skeeleren in Zandvoorde

De zusjes Fran en Stien Vanhoutte waren op de eerste dag goed voor brons en zilver op de 300 m. Stien pakte later nog eens zilver op 500 m team-sprint. © FRO
Redactie KW

De eerste wedstrijd op piste, gezegend met zalige zon, leverde meteen zeven medailles op voor België en de Zwaantjes.

Het voorbeeld werd gegeven door jeugdatlete Fran Vanhoutte, die bij haar eerste deelname, verrassend brons pakte. De dames seniores deden beter. Nadat Sandrine Tas al de beste tijd had neergezet in de schiftingen, realiseerde ze met 26.40 de snelste chrono, goed voor goud. Daarmee verbeterde ze de besttijd van Stien Vanhoutte, haar clubgenote bij Zwaantjes, met 40/honderdsten. Eén en twee voor België, het brons ging naar de Italiaanse Georgia Bornida.

Bij de heren seniores stond Bruggeling Matthias Vosté lange tijd aan de leiding, maar zijn tijd van 24.74 werd nog verbeterd door de Duitster Simon Albrecht (goud) en de Spanjaard Ioseba Fernandez. Het brons was dus voor Vosté.

Op de 10 km punten/afvalling was er geen eremetaal voor België, wel goud voor de favorieten: Francesca Lollobrigida (It) bij de dames, Daniël Niero (It) bij de heren.

Ook in het laatste nummer van de dag, de 500 m team-sprint, een nieuwe discipline met twee, pakte België nog driemaal zilver. Bij de jeugd heren reden de Belgen Niels Vanhaaren-Robbe Beelen naar het zilver. Bij de dames seniores moest het duo Sandrine Tas-Stien Vanhoutte nipt onderdoen voor het Italiaanse duo en bij de heren seniores won Portugal, voor België, de tandem Matthias Vosté-Indra Médard.

De oogst na één dag ziet er goed uit: één keer goud, vier keer zilver en twee keer brons.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier