“Met talent alleen win je geen titels”

Redactie KW

Geboren en getogen in Oostkamp woont Dennis Peere intussen al enkele jaren in Zwevezele. Sporadisch is hij tijdens de weekends deejay, wat goed uitkomt als hij met de F1 Party Crew naar Francorchamps trekt.

Dennis Peere is net terug van een weekendje Spa. “Ik ben alles beginnen volgen door een aantal vrienden tijdens het Schumacher-tijdperk. Vanaf dan veranderde alles in pure passie. Ik ga al sinds 2004 jaarlijks naar de F1 in Francorchamps.”

“De eerste keer was al een fantastische ervaring, al waren de omstandigheden niet optimaal. We zaten ver weg van de campingsfeer en dagelijks stonden we meer dan een uur in de file om de zeven kilometer naar het circuit af te leggen. Nadien sloot ik mij aan bij de meer ervaren Busstop Rookies. Zij gingen old-school naar de F1 en kampeerden met een minimum aan materiaal.”

“In 2007 hebben we ook onze eerste fuif georganiseerd om materiaal te kunnen kopen. Twee jaar later werd de F1 Party Crew opgericht, waarvoor ik nu nog jaarlijks op de bres sta. In de loop der jaren ben ik ook naar de F1 in Magny-Cours, Barcelona en de Nürburgring geweest. 90% van de races bekijk ik live en anders neem ik ze op. Weet je, het leuke aan F1 is dat iedereen voor een ander team kan zijn en dat je toch samen kan genieten van de sport.”

Vettel & Stoffel

Vrouwtje Ann Rots werd aanvankelijk meegezogen in de passie van Dennis maar dat veranderde. “Zij ging overal mee, maar sinds de Red Bull- en Mercedes-dominantie vindt ze de F1 niet spannend genoeg meer. Ze stoort zich ook mateloos aan beslissingen die dikwijls pas na de race genomen worden.”

“Geen nood, want intussen heeft ons zoontje Xander (5) die bezieling overgenomen. Zijn eerste schoentjes waren Puma’s van Ferrari en voor zijn vijfde verjaardag kreeg hij een Ferrari go-cart waar hij niet van te slaan is in het weekend.”

Zelf toert Dennis met een Opel Astra Sports Tourer en zijn favoriete coureur of all times is Michael Schumacher. “Ik blijf het onvoorstelbaar vinden wat die kerel allemaal verwezenlijkt heeft en vind het zeer erg wat hem overkwam. Hij kon nog zoveel betekenen voor de F1.”

“Nadat Schumi stopte, jammer genoeg bij Mercedes, ben ik altijd trouwe Ferrari-fan gebleven. Dit jaar blijf ik voor Ferrari en dan vooral Vettel supporteren, maar uiteraard ook voor onze Stoffel.”

Alonso

Hoe schat hij de kansen van onze West-Vlaming in? “Jammer genoeg is de wagen van Stoffel er nog niet direct eentje om wereldkampioen te worden. Het mooiste wat Stoffel nu kan bereiken is dat hij voor Alonso eindigt, zodat hij zich in de kijker kan rijden. Aan talent ontbreekt het hem zeker niet, maar daarmee alleen pak je helaas geen titels. Als hij de juiste wagen krijgt, zie ik hem dat misschien wel doen binnen een jaar of drie en dan hopelijk wel in een Ferrari.”

“Eigenlijk kan ik geen minpunten van hem opsommen. Pluspunten des te meer als je ziet wat hij al in de lagere klassen bereikt heeft. Het feit dat hij vlekkeloos Frans en Engels praat zal zeker ook in zijn voordeel zijn voor zijn latere carrière. Hij is ook een voorbeeld van een piloot die het maakte op basis van zijn talent en niet door zijn familienaam of het kapitaal dat er achter zit.”