Meriton Karaxha wint in Izegem door opgave van Najim Fennane

Een beeld uit de kamp tussen Matingu Kindele (rode broek) en Karen Yengoyan. © VDB
Redactie KW

Er was ruime publieke belangstelling voor de Allerheiligenmeeting in Izegem. En op één uitzondering na kregen de boksliefhebbers mooie en evenwichtige kampen te zien. De hoofdkamp van de avond werd beslist in de eerste ronde. Meriton Karaxha won van Najim Fennane nadat de coach de handdoek in de ring wierp.

Meriton Karaxha ging van de eerste seconden in de aanval tegen Najim Fennane. Na een rechtse hoek ging Fennane neer en zijn coach wilde zijn aangeslagen boksr niet verder laten boksen. Jamal Mahouti en Mohammed Romani boksten een mooie kamp, maar die laatste was toch iets te defensief. Zijn coach maande hem in de hoek van de ring voortdurend aan om te ‘werken’. En gelijk had hij. Volgens de refs Mahouti won dan ook verdiend op punten.

Matingu Kindele (coach Renald Devulder) versus Karen Yengoyan (broer van Sasha) was naar onze mening eerder een onbesliste kamp. Yengoyan is ongetwijfeld de technisch betere, maar bokste toch iets te afwachtend. De refs gaven Kindele toch gewonnen op punten. De Turk Ciftici Refik was in zijn profdebuut een klasse te sterk voor Hovo Kishmiryan. Hij domineerde van begin tot einde. Jammer dat Hovo voortduren aanklampte, wat hem een publieke vermaning kostte. Van Ciftici mogen we zeker nog mooie kampen verwachten.

Innocent Anyanwu versus Bibi Ondoua is een kamp om snel te vergeten. Innocent mag dan al een pak ervaring hebben, we vragen ons af of hij de bokshandschoenen niet beter aan de haak zou hangen. Elvin Perez verloor van Rafik Harutjunjan door knock-out na 26 seconden in de eerste ronde.

Amateurkampen

Benjamin De Keyser van Boxing Lovers Zulte was oppermachtig tegen Julien De Meyer (BC Acrenois). Benjamin, die dit jaar zowel Belgisch als Vlaams kampioen werd, had geen moeite met zijn opponent. Hij won dan ook unaniem op punten. Amy Naert van Deco Cars Boxing haalde het van Cassandra Crevecoeur. Het werd een spannende wedstrijd, maar Amy haalde het ook anoniem op punten. Meteen de zevende overwinning voor Amy op acht wedstrijden. Ook Izegemnaar Georges Thibault van Boxing Team Houtland haalde het nipt van Achour Karim. De vorige partij tussen hen eindigde onbeslist. Nu won Georges het pleit na een aangename kamp met 28-29, 29-28 en 29-28.

Uitslagen

Amateurs: Filipe Natal won op punten van Miguel La Ghana, Benjamin Dekeyser won op punten van Julien De Meyer, Amy Naert won op punten van Cassan dra Chevecoeur en Georges Thibault won op punten van Achour Karim.

Elite: Jamal Mahouti won op punten van Mahammed Romani, Matingo Kindele won op punten van Karen Yengoyan, Ciftici Refik won op punten van Hovo Kishmiryan, Bibi Ondoua won op punten van Innocent Anyanwu, Rafik Harutjunjan verloor door knock-out in de eerste ronde en Meriton Kraxha won van Najim Fennne door opgave in eerste ronde.

(IB/PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier