Mensen met een beperking spelen golf ‘met een échte handicap’ in Koksijde

Redactie KW

De golfclub van Ter Hille wil zich zo profileren als een democratische club ook voor mensen met een lichamelijke beperking.


Donderdagnamiddag konden een aantal mensen met een beperking een demonstratie bijwonen van de ‘paragolfer’. Dit is een elektrische aangedreven golftrolley, waarin de mindervalide half zittend of rechtstaand een balletje kan slaan met aangepaste golfclubs. De mindervalide bestuurt zittend het wagentje dat drie wielen heeft. De golfer zit eveneens veilig in een soort harnas zodanig dat hij bij het rechtkomen met het ingebouwd liftsysteem niet voorover kan vallen. Aan de zijkant van het wagentje is plaats voorzien voor het golfmateriaal.

De club beschikt over één dergelijk wagentje dat nu al vier of vijf keer per week wordt gebruikt door mindervalide golfers. De trolley, die 15.000 euro kost, werd gedeeltelijk betaald met sponsorbijdragen. De Koksijdse golfclub is verder ook volledig aangepast om mindervalide golfers alle comfort te bieden die ze nodig hebben om zich veilig naar en op het terrein te begeven.

Ook de accommodatie binnenin het clubgebouw is aan de noden van deze groeiende groep golfers aangepast.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier