Melissa Debackere bekampt Oost-Vlaamse toppers in Rallysprint van Oudenaarde

07/09/16 om 21:19 - Bijgewerkt om 21:19

Zondag wordt in Oudenaarde de Aarova Rallysprint verreden. De organisatie en het deelnemersveld kleuren hoofdzakelijk West-Vlaams, maar de hoofdrollen zijn weggelegd voor Oost-Vlamingen.

Melissa Debackere bekampt Oost-Vlaamse toppers in Rallysprint van Oudenaarde

© BELGA

De 2deAarova Rallysprint is de enige rallywedstrijd op Oost-Vlaamse bodem. Na een afwachtende eerste editie had vzw Superstage, de club achter de Ypres Rally, dit keer weinig moeite om het stadsbestuur en de omwonenden terug aan hun kant te krijgen. Met een 80-tal deelnemers is de wedstrijd allesbehalve volgeboekt, maar het deelnemersveld bevat toch heel wat kwaliteit. Met talloze R5-wagens aan de start krijgt de Aarova Rallysprint opnieuw een nationaal tintje. Het wordt vooral uitkijken naar Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5+) en Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5), twee snelle thuisrijders die maar al te graag zouden winnen voor eigen volk. Met haar Skoda Fabia R5 is Melissa Debackere, afgelopen weekend nog vierde in de Omloop van Vlaanderen, een andere belangrijke podiumkandidate. Een vierde R5, een Citroën DS3 van J-Motorsport, is in handen van Waregemnaar Geoffrey Vander Schelden.

Bij droog weer mogen ook de snelste achterwielaangedreven wagens vooraan worden verwacht. Voor eigen volk mag Timothy Van Parijs het bij de Porsches opnemen tegen Patrick Snijers, die nog eens achter het stuur kruipt van de 997 GT3 uit de stal van BMA. Avelgemnaar Jochen Claerhout brengt een derde Porsche aan de start. Poperingenaar Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X R4) hoopt in de strijd om de VAS-titel verder uit te lopen op BMW-rijders Kris Gellinck en Pieter Taillieu in de tussenstand. Bij de Historics vertrekt Paul Lietaer (Ford Escort MK 2) opnieuw als topfavoriet. De Zwevegemnaar krijgt o.a. gezelschap van Andy Lefevere, die voor de gelegenheid met de BMW 323i van Peter Demeyere aan de start komt. Andere blikvangers in de Divisie's 4 en 5 zijn onder meer Wim Soenens (BMW M3), Thomas Vauterin (Chevrolet Corvette) en Tom Tytgat (Opel Ascona 400). Bij de standaardwagens in Divisie 1-2 mogen we ons aan een nieuw duel tussen Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) en Brecht Hoorne (BMW 325i) verwachten.

De Aarova Rallysprint wordt verreden op een parcours van ongeveer negen kilometer lang. De vier wedstrijdronden gaan van start om 8u30, 11u00, 13u30 en 16u00.

(JDH)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!