Meisje van 12 wint Ladiesrun tijdens Wembleyloop in Heule

Redactie KW

Ruim 250 atleten namen maandagnamiddag deel aan de 21ste Wembleyloop in een zonovergoten Heule.

Op de traditioneel sterk bezette 10.4 kilometer kregen we een duel tussen Alexander Diaz Rodriquez, de winnaar van vorig jaar, Frederik Colpaert en Misha Declerck. Declerck moest halverwege als eerste de rol lossen. Rodriguez en Colpaert bleven tot diep in de finale samen, maar op 400 meter voor de finish plaatste Rodriguez een splijtende versnelling. Die was er voor Colpaert teveel aan. Daags voordien schreef de Bruggeling ook al de 33ste Sirene Jogging in Middelkerke op zijn naam.

Bij de dames ging de zege naar Charline Vanneste (38min18) die het met ruim 3 minuten haalde voor Evelyne Deblauwe (41min38). Melissa Nobus vervolledigde het podium in 42min17.

De ‘Ladiesrun’ over 5.4 kilometer werd gedomineerd door de Waalse Ionela Lecoeuche. De amper 12-jarige atlete uit Waasten voerde van bij de start het commando. Femke Deleu, Eveline Deblauwe en Carine Van Hulle volgden kort daarachter. Lecoeuche bleef het opgekomen publiek verbazen door haar voorsprong stelselmatig uit te bouwen. Pas in de laatste kilometer kwam het duo Deblauwe-Vanhulle nog opzetten. Lecoeuche (21min18) zat door haar beste krachten heen, maar hield uiteindelijk enkele seconden over op Deblauwe die tweede werd. Van Hulle werd derde in 21min24.

Bij de heren over 5.4 kilometer was het Alexander Eggerik die in de spurt net iets sneller was dan Niels Declerck. De Pittemnaar won in een tijd van 17min34. Declerck kwam één seconde later over de streep en Daan Dhondt mocht met een tijd van 21min24 mee het podium op.

(EL)