Meer streekrijders, straks ook meer ereplaatsen?

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 10:05

De recente reglementwijzigingen, die een grotere verscheidenheid aan wagens toelaten, zorgen ervoor dat er opnieuw meer streekrijders aan de start verschijnen in Ieper. Vooraan meedoen blijft moeilijk, maar ondanks het recordaantal R5-wagens en een Britse invasie mogen we opnieuw enkele piloten uit West-Vlaanderen in de top tien verwachten.

Vorig jaar kregen we 15 jaar na Joost Boxoen eindelijk nog eens een West-Vlaamse piloot op het podium in Ieper. Na een resem vierde plekken wist Bernd Casier toen als derde te finishen met zijn Ford Fiesta R5. De Bellegemnaar is ook nu weer één van onze belangrijkste troeven voor een dichte ereplaats. Idem voor Menenaar Davy Vanneste, dit jaar aan zijn zestiende deelname toe. "De top tien halen is steeds onze ambitie, maar of dat haalbaar is in zo'n startveld is af te wachten. Als West-Vlamingen kunnen we onze parcourskennis uitbuiten tegenover de buitenlanders, die al eens sneller in de fout gaan. We gaan op ons eigen ritme starten en zien dan wel met wie we de strijd kunnen aangaan ."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!