Meer dan 300 deelnemers voor Rond De Nieuwe Koerswijk

Redactie KW

De organisatoren van Rond De Nieuwe Koerswijk, dertiende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, mochten woensdagavond meer dan 300 deelnemers inschrijven voor hun succesvolle manifestatie.

De Brugse finaliste voor de verkiezing Miss Coast 2014 Marieke Catry mocht na de wedstrijden de trofeeën uitreiken. (Foto FRO)

Na de jeugdloop met 55 kinderen gingen de ‘groten’ van start. Bij de dames (6 km) stond er weer geen maat op de Oostendse veterane Heidi Hertveldt. Ze won voor Lies Deriddere (Wevelgem) en Hilde Vanlaere (Oostende).

Bij de heren kregen we een bijzonder spannende strijd. Favoriet Davy Stieperaere (Wevelgem), vijfvoudig eindwinnaar van het criterium bij de seniores, leek op weg naar de zege. In de tweede ronde werd hij bijgehaald door Oostendenaar Jetro Vanhecke, winnaar eind augustus van de Strandloop. In de slotkilometer toonde Vanhecke zich de sterkste. Hij won de spurt voor Stieperaere. Bredenaar Dominique Verbeke, vorig jaar eindwinnaar van het Kustcriterium, werd derde.

Meer dan 300 deelnemers voor Rond De Nieuwe Koerswijk

Alle deelnemers aan de jeugdloop kregen een mooie prijs, voor de winnaars per leeftijdscategorie was er een trofee. (Foto FRO)

Volgende vrijdag, 19 september, volgt de dertigste editie van Dwars door het Westerkwartier. Start en aankomst in de Spaarzaamheidstraat ter hoogte van Brasserie Rozenhof.

(FRO)