MCLB crosste in Eeklo

Jarno Evaert uit Lendelede, winnaar bij de nieuwelingen MX 2. © Coghe
Redactie KW

MCLB was te gast in Eeklo, waar 330 piloten present tekenden. Een dozijn van onze provinciegenoten mochten de bloemen meenemen naar huis.

Een van die winnaars in de eindstand is Patrick Carlier uit Kuurne bij de Amateurs met reekszege en tweede plaats, met zes seconden beter in de totaaltijd dan Christian Dubaere uit Otegem, zij wisselden de reekszege en tweede plaats.

Jamy Carron uit Tielt werd tweede bij de Nieuwelingen mx1/3.

Bij de Nieuwelingen mx2 noteren we de eerste eindzege van Lendeledenaar Jarno Evaert, en dat met een formidabele dubbele reekszege.

De Beloften streden voor punten voor het Belgisch Kampioenschap. Aaron Spruytte uit Kortemark leek in de eerste reeks op weg naar de reekszege en versterking van zijn klassement als leider in de tussenstand, tot hij in de eindfase in de touwen reed en zijn eerste plaats verspeelde en moest tevreden zijn met de tweede stek. In de slotreeks zette Aaron de puntjes op de I en reeks- en eindzege. Lemmy Trioen uit Zwevezele werd bij deze youngsters als tweede op het podium geroepen met de hulde.

Bij de Quads A werd Sunny Desintebin uit Langemark tweede en Jens De Kegel uit Koekelare derde, en dat ook al voor punten in het B.K..

Bij de Juniors mx1/3 drie West-Vlamingen op het podium, met Bram De Buysere uit Sint Kruis op het hoogste schavotje, geflankeerd door Brecht Huys uit Anzegem en Karel Van Haecke uit Oostkamp. Bij de Juniors mx2 een knalprestatie van Stanley Verstraete uit Zerkegem met dubbele reekszege.

Arne Dierckens uit Tielt vind het blijkbaar goed op het hoogste schavotje, na zijn overwinning van vorige week herhaalde hij zijn stunt met nieuwe eindzege bij de Nationalen mx2 met reekszege en tweede plaats. Bij de zware motoren, de Nationalen mx1/3, waren de bloemen voor Mattis Meersschout uit Wingene na zijn reekszege en tweede plaats, met een betere chrono dan Damon Tanghe uit Ooigem met evenveel punten.

Bij de Internationalen mx1/3 was de eindzege voor Jens Van Meer, die onze provinciegenoten Jorne Tytgat uit Kerckhove en Maarten Govaert uit Oostrozebeke naast zich kreeg met de hulde op het podium. Bij de Inters mx2 waren de bloemen voor Niki Debruyne, de schoolmeester uit Meulebeke, en het zilver voor Jens Bleyaert uit Sysele.

En natuurlijk dat een twintigtal Zijspannen tot slot van het eerste deel en het absolute slot van de dag voor heel wat spanning zorgden. De smaakmakers Maxim Van Der Haeghen-Steve De Schacht (Koolkerke), winnaars van de eerste reeks, werden in de tweede manche uitgeschakeld met pech. Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers (Tielt-Oostrozebeke) werden de winnaars in groep A met de tweede plek en reekszege. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mochten mee als tweede in totaal na hun vierde en derde plaatsen, en de derde podiumplaats was voor Nico De Soete-Achly Vanlerberghe (Wingene). Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) en het brons voor de jonge gasten Dylan Boussy-Michael Dhondt (Koekelare). Volgende afspraak op 14 juni in Zwevezele.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier