Mattice Sablain en Kobe Pannecoucke halen nipt de halve finale op WK kajak

27/07/17 om 12:58 - Bijgewerkt om 12:56

Op de eerste dag van het WK kajak voor beloften en junioren gingen Mattice Sablain (Harelbeekse KV) en Kobe Pannecoucke (KSK Zwevegem) als tweede Belgisch team de wedstrijdbaan in het Roemeense Pitesti op om hun voorwedstrijd in de K2 1000 bij de junioren te peddelen. Zij finishten daarin als vierde en omdat de eerste zes zich plaatsten voor de halve finale, mag de K2 Sablain-Pannecoucke deze namiddag opnieuw het water op.

Mattice Sablain en Kobe Pannecoucke halen nipt de halve finale op WK kajak

© Getty Images/iStockphoto

Bob Maesen, technisch directeur topsport kajak, wist bij de start niet hoe hoog hij de kansen van zijn K2 juniores Sablain-Pannecoucke mocht inschatten, omdat hij nergens de kracht en snelheid van van hun tegenstanders kon achterhalen. Na deze voorwedstrijd, waarin 32 teams van start gingen, is het wel duidelijk dat de B-finale halen voor het West-Vlaamse duo wellicht het hoogst bereikbare wordt. Om tot die laatste achttien door te stoten, zullen ze deze namiddag zelfs iets sneller moeten varen dan in hun voormiddagrace, waarin ze pas de twintigste tijd op 29 teams lieten noteren. Werk op de plank dus voor hun coaches Bob Maesen en Carlos Prendes om beide jongeren klaar te maken en succesvol door die halve finales (om 16.41 uur) te loodsen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!