Matthieu Holvoet wint Ergodôme Blommeghemloop in Marke

Op het podium op de 10 km van de Blommeghemloop in Marke stond Mathias Holvoet op het hoogste schavotje. Dieter Verdonck en Karel Vandewiele vergezelden hem op het podium. © WO
Redactie KW

In Marke was de opkomst voor de Ergodôme Blommeghemloop iets minder dan de voorbije jaren.

Een honderdvijftig volwassenen en een zevental jongeren kwamen opdagen. Op de 4,8 km won Tracy Vullers (AVI) in 20’57” voor Ann-Sophie Verschelde en Carline Vanhie (Gullegem Loopt). Sophie Vantomme en Jana Callens (AVI) vervolledigden de top vijf.

Bij de heren won Laurens Vanneste (ETZ) in voor Bart Vanhoucke en Ward Couckuyt (AVI). Danny Clauw (Dapalo) en Sammy Schotte (Lentriac) werden vierde en vijfde.

Op de 10,5 km werd het bij de dames al ABM wat de klok sloeg met acht atletes op de eerste zeven plaatsen. Isabel Vermeulen won in 43’31” voor Eveline Deblauwe, Leentje Deconinck, Lut Vandenbussche en Valerie Broeckmans.

Bij de mannen ging de overwinning naar Mathieu Holvoet (Westup). Hij deed 36’56” over de afstand en dat was 25 seconden vlugger dan Dieter Verdonck die tweede eindigde (FLAC). Karel Vandewiele (AVI), Robin Soenen (ABM) en Bjoirn Fretyn werden derde, vierde en vijfde.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier