Mathias Vosté wordt 32ste op de Olympische Winterspelen en zal vrijdag “nog eens alles geven”

Mathias Vosté (23) werd 32ste. © BELGA
Redactie KW

Snelschaatser Mathias Vosté (23) is maandag 32ste geworden op de 500 meter op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Het goud in de Gangneung Oval ging naar de Noor Havard Lorentzen, die het olympisch record verbeterde. De Nederlanders, die op dit nummer in Sotsji het podium domineerden, grepen naast de medailles.

In de derde rit moest Vosté het afleggen tegen de Duitser Joel Dufter (35.50). Voor Vosté was de 500 meter zijn tweede nummer in Zuid-Korea. Afgelopen dinsdag werd de in Heerenveen wonende Bruggeling 23ste op de 1.500 meter. De West-Vlaming komt vrijdag nog in actie op de 1.000 meter.

(Belga)

“Dubbel gevoel”

“Het gevoel is een beetje dubbel. Op zich is dit wel een goeie 500, met een pr op laagland voor mij. Het is een tiende sneller dan op het EK in Kolomna. Jammer genoeg hou ik niet veel concurrenten achter mij”, reageerde de snelschaatser na de wedstrijd.

Vosté had een van de traagste plaatsingstijden en vond zijn mindere klassering dan ook niet onlogisch. “Ik had wel verwacht dat ik achterin zou eindigen. Op zich rij ik wel een goeie rit. Alleen de eerste honderd meter was iets te traag (10.01, red). Ik had liever negen laag gezien, dit was net wat te traag. Sommige jongens waren echt een klasse sterker dan de rest. Er is buitengewoon hard gereden. Maar ik moet mij daar niet blind op staren. De 500 is niet mijn allerbeste afstand. Vrijdag start ik nog in de 1.000 meter. Nog een keer alles geven, ik moet proberen deze 500 te herhalen en dan nog een rondje volhouden. We zullen zien wat het geeft.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier