Mathias Vosté naar Europese kwartfinales 1.000 meter shorttrack

Redactie KW

Bruggeling Mathias Vosté heeft zich vrijdag op de Europese kampioenschappen shorttrack in het Nederlandse Dordrecht op de 1.000 meter voor de kwartfinales geplaatst.

Op de 1.000 meter was de in Nederland trainende Bruggeling alert. Zelfverzekerd reed hij zes ronden lang op kop, totdat de Rus Semen Elistratov hem passeerde. Vosté verzekerde zich van de tweede plaats. Het was voor hem geen reden tot juichen, want Mathias stelt zichzelf hoge eisen. Meer woorden besteedde hij aan die eerder al mislukte 500 meter. “Ik deed gewoon niets en dat is niet goed. Als ik een betere positie had geloot, was ik meteen naar de kop gegaan. Maar dat is achteraf gepraat.”

Geen haantje-de-voorste

Afgezien van de 1.000 meter komt Mathias Vosté zaterdag in actie op de halve finales van de 1.500 meter. Zijn schaatstechniek wordt door velen geprezen, alleen moet hij nog leren tijdens de wedstrijden de goede beslissingen te nemen en moet hij wat brutaler worden. “Hij hoeft zeker niet haantje-de-voorste te zijn”, zegt bondscoach Pieter Gysel. “Als hij maar weet wanneer hij moet versnellen en passeren en hij de kracht van zijn tegenstander goed inschat.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier