Mathias Vosté na Wereldbeker in Heerenveen op achtervolgen aangewezen

Redactie KW

Volgend jaar hebben in het Pyeongchang in Zuid-Korea de Olympische Winterspelen plaats. Mathias Vosté heeft in het langebaanschaatsen als doelstelling zich hiervoor te kwalificeren.

Om dit doel te bereiken, moet de Bruggeling echter goed presteren in de wedstrijden van de World Cup. De eerste wedstrijd van dit tornooi had dit weekend in Heerenveen plaats. Thialf is overigens zijn thuisbasis, want de Bruggeling woont nu al geruime tijd in het noorden van Nederland. Na Heerenveen volgen nog wedstrijden in Stavanger (Noorwegen), Calgary (Canada) en Salt Lake City (VS). Op 10 december weten we wie zich mag beginnen opmaken voor de trip naar Zuid-Korea. Voor het eerst wordt de Mass Start aan het Olympische programma toegevoegd.

Mathias Vosté reed vrijdagmorgen in Heerenveen een tijd van 36.36 op de 500 meter, een beste seizoenstijd en hij benaderde hiermee zijn eigen nationaal record tot op 3 honderdsten. Met deze tijd strandde hij uiteindelijk in de achterhoede. In zijn halve finale van de Mass Start wist Vosté geen punten te sprokkelen via de tussensprints en finishte hij op plaats 14 en dus geen finale. Omdat hij geen wereldbekerpunten verdiende, is hij nu al in jacht op een ticket voor de Olympische Mass Start op achtervolgen aangewezen.

Mathias Vosté reed zaterdag zijn tweede 500 m maar kon zich met 36.49 niet verbeteren ten opzichte van vrijdag. Zondag op de 1.000 meter was hij in de B-divisie goed voor plaats 28 in 1:11’89”.

(ACR – foto a-ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier