Mathias Vosté 23ste in 1.500 meter: “Kop is eraf, ik ben heel tevreden”

© BELGA
Redactie KW

Mathias Vosté schaatste dinsdagavond met de 1.500 meter zijn eerste nummer op de Winterspelen in Pyeongchang.

Bart Swings is dinsdag op de zesde plaats geëindigd in de 1.500 meter schaatsen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Mathias Vosté moest tevreden zijn met een 23e stek. De Nederlander Kjeld Nuis ging met het goud aan de haal.

Mathias Vosté verloor nipt zijn rit tegen de Koreaanse thuisrijder Joo Hyong-Jun, maar met 1:47.34 tekende de Bruggeling wel voor zijn beste chrono op een laaglandbaan.

“Het was een goeie rit met een snelle opening en een goeie openingsronde. Daarna kon ik het verval per ronde beperken tot twee seconden. Voor mij is dat prima”, reageerde Vosté. “De kop is eraf. Ik ben heel tevreden. Mijn tijd van 1:47:34 is mijn beste chrono op een laaglandbaan. Daarmee kom ik vrij dicht in de buurt van mijn pr.”

Volgende week komt Vosté in actie op de 500 en 1.000 meter, twee korte afstanden die hem in principe beter liggen. “Dit is een ideale voorbereiding voor de 500 en 1.000 meter. Nu moet ik alleen nog goed herstellen en dan komt het wel goed. Als ik een goeie 1.500 rijd, dan weet ik dat het niveau goed zit.”

Dat Vosté tegen een Koreaan mocht uitkomen, vond hij speciaal. “Er is een muur van lawaai die met je meerijdt. Ik heb de hele tijd voor hem gereden. Op het einde voelde ik hem komen, maar de benen waren op. Het ging niet meer.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier