Markse TC trekt volop de kaart van de jeugd: “Voor het eerst een jeugddubbeltornooi”

Voorzitter Eddy Debrulle: "De kans is groot dat we met enkele teams de poulefase van de interclub overleven." (Foto JDH)
Redactie KW

Het lijkt het doel te worden van elke tennisclub dit seizoen: meer jongeren aantrekken. Dat is voor Markse TC niet anders. Zo organiseert de club in juli voor het eerst een dubbeltornooi voor de jeugd.

Met 270 leden vormt Markse TC een van de grootste tennisclubs in Kortrijk. Alleen de inschrijvingen bij de jeugd nemen jaarlijks af. “Dat is een tendens waarmee alle clubs te maken krijgen”, oppert voorzitter Eddy Debrulle. “Ze volgen wel tennislessen, maar komen daarna niet terug. En net daar willen we iets aan doen. Zo begonnen we onlangs met start to tennis. Daarin kunnen nieuwe jeugdleden een reeks lessen volgen aan een goedkoop tarief, in de hoop dat ze zich daarna inschrijven.”

Open dubbeltornooi

De club gaat nog een stap verder. In juli organiseert het voor het eerst een open dubbeltornooi voor de jeugd. “Iedereen is welkom, van nieuwe tot ervaren spelers. We merken bij onze leden een grotere motivatie wanneer ze samenspelen met vrienden. Hopelijk hebben ze de smaak te pakken en nemen ze dan ook deel aan ons enkeltornooi.”

De jongens U15/4, twee damesteams en negen herenploegen van Markse TC geven momenteel het beste van zichzelf in de interclub. Vooral de dames 35/3 A schat de voorzitter hoog in. “Ze verloren nog geen enkele confrontatie. Vorig seizoen schopten de dames het een ronde verder en met de sterke ploeg van dit seizoen is dat opnieuw mogelijk. En misschien zelfs meer, maar veel hangt af van de tegenstander die ze loten. Ook onze andere ploegen zijn trouwens goed bezig. De kans is groot dat we met enkele teams de poulefase overleven.”

Binnenlocatie gezocht

Markse TC staat voor een grote uitdaging. Na tien jaar moet de club op zoek naar een nieuwe accommodatie voor zijn binnenterreinen. “De zoektocht verloopt moeizaam. In de nabije omgeving zijn er weinig mogelijkheden en ook stad Kortrijk kan ons niet helpen. Als er dus iemand een interessant voorstel heeft, luisteren we graag. Wie weet komt er zo wel een nieuwe samenwerking tot stand. Het zou plezant zijn om tegen de zomer een locatie te vinden, dan hebben we bij slecht weer op onze tornooien altijd een oplossing achter de hand”, besluit Eddy Debrulle.

(JDH)