Marjolein Decroix wint ‘duel der Belgen’ op Olympische Winterspelen

Marjolein Decroix eindigde op de 38ste plaats. © BELGA
Redactie KW

De Zweedse Frida Hansdotter heeft vrijdag goud veroverd in de slalom bij de vrouwen op de Olympische Winterspelen. Marjolein Decroix eindigde op de 38ste plaats.

De 32-jarige Hansdotter dankt haar zege aan twee tweede plaatsen in beide runs in het Yongpyong Alpine Centre. Met een totaaltijd van 1:38.63 was ze vijf honderdsten van een seconde sneller dan de Zwitserse vicewereldkampioene Wendy Holdener, die na winst in de eerste run vrede moest nemen met zilver. De Oostenrijkse Katharina Gallhuber mocht dankzij een zege in run twee als derde mee het podium op.

Kim Vanreusel en Marjolein Decroix stonden na afloop van de eerste run in de slalom respectievelijk op de 44ste en 45ste stek, maar in de tweede run zorgde Decroix bij haar olympisch debuut voor de zege in dit duel der Belgen. Met een 36ste plaats in run twee in 54.80 deed ze aanzienlijk beter dan Vanreusel, die 41ste werd in 55.96. Met 1:50.71 achter haar naam finishte Decroix uiteindelijk op de 38ste plaats, Vanreusel werd veertigste in 1:51.86.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier