Marjolein Decroix: “Paar foutjes, maar heb nooit opgegeven”

Redactie KW

Marjolein Decroix kreeg haar plaats op de Olympische Winterspelen allerminst cadeau. Pas in laatste instantie vernam de skiester dat ze naar Pyeongchang mocht afreizen. Vrijdag eindigde ze als 38ste in de slalom, twee plaatsen hoger dan Kim Vanreusel.

Marjolein Decroix was aanvankelijk niet geselecteerd, trok naar de rechter, ving daar bot en werd uiteindelijk toch opgevist met een extra reallocatieticket. Pas enkele dagen voor haar wedstrijd kwam ze in Zuid-Korea aan.

“Het was een nachtmerrie die in een droom veranderde. Het was niet de droom waarop ik hoopte. Ik heb moeten vechten om hier te geraken en vandaag heb ik gevochten om het einde van beide runs te halen”, reageerde de 25-jarige Poperingse uit Ieper, die in het Franse Bourg Saint-Maurice woont.

Marjolein Decroix klokte de 45ste tijd in de eerste run, en werd 36ste in de tweede. Ze had in de eindstand 12.08 achterstand op de Zweedse Frida Hansdotter, die olympisch goud won. “Ik heb een paar foutjes gemaakt, maar ik heb nooit opgegeven”, benadrukt Marjolein Decroix.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier